Planuose buvo varškinis su obuoliais, bet kiek internete varčiau receptų, niekas nekabino. Tiesiu taikymu nudrožiau į virtuvę – ir kas bus, tegu būna... O gavosi labai gerai.
Rudas, drėgnas ir be galo skanus.
Varškinis obuolių pyragas
Reikalingi produktai:
- 4 kiaušiniai,
- 100 g rudojo cukraus,
- 4 obuoliai, sutarkuoti burokine tarka,
- 500 g varškės,
- 1 šaukštelis cinamono,
- 100 g tirpinto sviesto,
- 75 g miltų,
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, supilame ištirpintą ir pravėsusį sviestą ir toliau plakame porą minučių.
Sudedame pertrintą varškę, cinamoną, miltus, kepimo miltelius, tarkuotus obuolius ir gerai išmaišome. Tešla gausis grietinės tirštumo.
Kepimo indą ištepkite sviestu ir supilkite varškės masę.
Kepkite 180 C orkaitėje apie 50-60 min., kol pyragas paruduos ir sutvirtės, o medinis smeigtukas neapsivels tešla.
Palikite šiek tiek atvėsti.