Keksas su morkomis. Drėgnas, minkštas ir purus

Keksas – niekada neatsibostanti klasika. Gabalėlis šviežio, minkšto, puraus ir kvapnaus kekso su arbata – ar gali būti puikesnė popietė? 

 Keksas su morkomis.<br>Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
 Keksas su morkomis.<br>Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2017, 12:36 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 5:25 PM

Jeigu esate iš tų, kurie mėgsta tokius kepinius, išbandykite keksą su morkomis. Nesigailėsite! 

Receptu dalinasi „Loretos išbandyti receptai“.

Keksas su morkomis

Reikės:

  • 250 g morkų,
  • 200 g cukraus,
  • 250 g miltų,
  • 50 g krakmolo,
  • 4 kiaušinių,
  • 180 ml aliejaus,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • mažo žiupsnelio druskos.

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir druska (iki baltų putų), pilti aliejų, išmaišyti. 

Dėti smulkiai sutarkuotas morkas, išmaišyti iki vientisos masės, įsijoti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, vėl išmaišyti iki vientisos masės. 

Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.

„Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.