Šiandien recepto žvaigždė − morka.
Žinau žinau, kad kai kurie iš jūsų dabar suraukėte antakius, nes morkos ir sausainiai gali nuskambėti kaip gan keistas derinys.
Suprantu jus, nes morkos dažniausiai asocijuojasi su pikantiškesniais patiekalais, pavyzdžiui troškiniais ar sriubomis.
Bet duokite ir šitai daržovei progą tapti jūsų sveikesnių sausainių dalimi. Tikrai nustebsite − morkos puikiai įsikomponuoja į receptą, suteikdamos sausainiams drėgmės.
Šie morkų sausainiai be miltų ir pridėtinio cukraus, todėl iš anksto išsikepę jų turėsite greitų maistingų užkandžių, jei išalksite.
Morkų sausainiai be miltų ir pridėtinio cukraus
Reikės:
- 4 šaukštų natūralaus riešutų sviesto arba sezamų pastos,
- 1 banano (kuo bananas labiau sunokęs, tuo sausainiai bus saldesni),
- 3 kupinų šaukštų migdolų miltų,
- pusės šaukšto cinamono,
- žiupsnelio muskato,
- 2 šaukštų kokoso drožlių,
- 40 g graikinių riešutų (sauja),
- 1 vidutinės morkos,
- 1 šaukštelio klevų sirupo (norintiems saldžiau).
Paruošimas
Morką sutarkuoti smulkia tarka.
Susmulkinti graikinius riešutus.
Sutrinti bananą.
Visus ingredientus suberti į vieną dubenį ir gerai sumaišyti.
Ant kepimo popieriumi padengtos skardos po šaukštą paskirstyti sausainių masę.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių.
Receptas iš čia: „Mitybologija“