Išsikepkite ir jūs! Ir nesistebėkite, kad jam nereikia kepimo miltelių – būtent dėl to jis liks drėgnas, neiškilęs.
Šokoladinis pyragas
Reikalingi produktai (20x30 cm kepimo formai):
- 100 g juodojo šokolado,
- 100 g pieniško šokolado,
- 4 (M dydžio) kiaušinių,
- 180-200 g cukraus,
- trupučio druskos,
- 70 ml stiprios juodos kavos (be cukraus, atvėsusios),
- 150 ml aliejaus (be kvapo),
- 1,5 v. š. nesaldintos kakavos,
- 170 g miltų.
Glajui:
- 50 g pieniško šokolado,
- 0,5 a. š. kakavos,
- 30 ml grietinėlės (naudojau 12% rieb.)
Gaminame
Tešla. Juodąjį ir pienišką šokoladą išlydyti vandens vonelėje. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, supilti aliejų, išlydytą šokoladą, kavą – trumpai išplakti, tada berti druską, persijotus miltus su kakava ir išmaišyti.
Kepimo skardelėje patiesti kepimo popieriaus, supilti tešlą. Kepti 170 laipnių orkaitėje apie 30-35 min., svarbiausia jo neperkepti, nes tada gali būti ne toks drėgnas.
Išėmus iš orkaitės palikti formoje atvėsti.
Glajus. Šokoladą sutrupinti, dėti į puodelį, pilti grietinėlę, berti kakavą ir ant mažos ugnies pašildyti vis maišant, kol bus vientisa masė.
Trumpam palikti atvėsti (1-2 min.), o po to užtepti ant pyrago.