Ne vienerius metus jis ruošė gardumynus aukščiausios klasės Kijevo restoranuose ir net buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Juščenkai.
Pasak M.Tonkonogovo, šį pyragą itin tinka skanauti su žaliąja arbata.
Paragaukite ir jūs skanėsto, kuris vertas aukščiausių įvertinimų.
Sūrio ir žaliųjų citrinų pyragas
Pagrindui reikės:
- 200 g miltelinio cukraus,
- 190 g migdolų drožlių,
- 4 baltymų.
Kremui reikės:
- 4 trynių,
- 140 g miltelinio cukraus,
- 500 ml 30 proc. grietinėlės,
- 200 ml ananasų sulčių,
- 20 g želatinos,
- 250 g maskarponės,
- 250 g rikotos,
- 2 žaliųjų citrinų.
Pagrindui migdolų drožles 5–10 minučių padžiovinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus ir taps auksinės spalvos.
Baltymus su cukraus pudra iki putų išplakite plaktuvu. Atsargiai sumaišykite su migdolais, supilkite į 24–26 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais, išlyginkite paviršių. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15–20 minučių. Ataušinkite.
Kremui nutarkuokite žaliųjų citrinų žievelę. Į nedidelį indelį pilkite ananasų sultis, išspaustas žaliųjų citrinų sultis, berkite žievelę ir želatiną, išbrinkinkite ją.
Grietinėlę su tryniais ir milteliniu cukrumi išplakite plaktuvu, maskarponę ir rikotą gerai ištrinkite iki vientisos masės. Želatiną pakaitinkite, kol ištirps, padėkite atvėsti.
Grietinėlės kremą sumaišykite su sūrio mase, supilkite sultis su ištirpinta želatina ir viską atsargiai išmaišykite.
Supilkite ant pagrindo ir statykite į šaldytuvą 2–3 valandoms.