Siūlome išbandyti labai kvapnų, sveiką ir gardų vištienos troškinį, kurį puikiai papildo avinžirniai. Patiekalui jie suteiks ne tik įdomaus ir gero skonio, bet ir sotumo – taip papietavę ilgiau jausitės sotesni.
Troškinta vištiena su avinžirniais
Reikės:
- 6 vištų blauzdelių ir šlaunelių,
- 400 g konservuotų avinžirnių (arba išmirkytų ir išvirtų),
- 2 svogūnų, supjaustytų ketvirčiais,
- 3 česnako skiltelių,
- nedidelio gabalėlio imbiero šaknies,
- 4 šaukštų pomidorų tyrės,
- 2 a. š. kario (arba raudonosios kario pastos),
- 0,5 a. š. maltos ciberžolės,
- 0,5 a. š. trintų kuminų sėklų,
- 2 a. š. maltos saldžiosios paprikos,
- 1 šviežios aitriosios paprikos, sukapotos, be sėklelių,
- šviežių kalendrų,
- druskos, pipirų,
- 100 ml vištienos sultinio.
Patiekti – natūralaus jogurto, virtų ryžių arba indiškos duonelės.
Ruošiame troškinį
Į trintuvą sudėkite ketvirčiais supjaustytus svogūnus, česnakus, trintą imbierą, kapotą papriką, ciberžolę, karį, kuminus, 1 a. š. druskos ir sumalkite iki tyrės.
Gilioje keptuvėje ar puode pakaitinkite tyrę virš nedidelės ugnies keletą minučių nuolat maišydami. Įmaišykite pomidorų tyrę.
Dėkite į puodą vištieną, apkepkite iš visų pusių. Tuomet supilkite sultinį, įberkite druskos, pipirų, uždenkite ir užvirkite.
Troškinkite maždaug 30 minučių. Kai mėsa bus minkšta, suberkite nusunktus avinžirnius, išmaišykite ir dar kartą užvirkite.
Patiekdami galite apibarstyti kapotomis žaliomis kalendromis.