Karšto pieno pyragas. Pamačiau, išbandžiau, dalinuosi

Kai randu ką nors įdomaus receptų lobyne, nekantrauju išbandyti. Noriu čia ir dabar.

 Karšto pieno pyragas.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
 Karšto pieno pyragas.<br> Nuotr. iš „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Oct 25, 2017, 1:01 PM, atnaujinta Oct 28, 2020, 4:43 PM

Šį receptą radau internete ir spirgėjau išbandyti šį paprastą kepinį savo virtuvėje.

Kaip žinote, kuo paprastesnis – tuo skanesnis.

Dalinuosi receptu.

Karšto pieno pyragas

Reikės:

  • 4 kiaušinių,
  • 250 g cukraus,
  • 300 g miltų,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 300 ml pieno,
  • 150 g sviesto,
  • 3 šaukštų aguonų.

Gaminame

Pieną, sviestą ir aguonas sudedame į prikaistuvį ir kaitiname, kol sviestas ištirps.

Kiaušinius su cukrumi plakame iki šviesios, purios masės. Į kiaušinių masę sudedame miltus ir kepimo miltelius. Išmaišome.

Supilame pieno ir aguonų masę į tešlą ir vėl gerai išmaišome.

Kepame 180 C.temp. apie 30-40 min. arba kol visiškai iškepa.

Apibarstome cukraus pudra.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.