Apetitą žadinantis mėsos troškinys su moliūgais

Ruduo – toks metas, kai galime pasilepinti troškiniais iš Lietuvoje užaugintų daržovių. Tad šį kartą siūlau pasigaminti troškinį, kurio pagrindinis akcentas bus sviestinis moliūgas. 

 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Moliūgų ir mėsos troškinys.<br>Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (8)

„Riebus katinas“

2017-10-26 19:02, atnaujinta 2022-10-24 11:06

Šis patiekalas pareikalavo nei daug, nei mažai, o visų poros valandų. Bet gautas rezultatas to buvo vertas.

Saldžiosios paprikos, sviestinis moliūgas, obuolys troškiniui suteikia šiek tiek salstelėjusio skonio. 

Kas mėgsta aštriau, obuolį keiskite aitriosiomis paprikomis.

Mėsos ir moliūgų troškinys

Reikės:

  • sviestinio moliūgo,
  • morkų,
  • svogūnų,
  • česnako,
  • saldžiųjų paprikų,
  • saldaus obuolio, gal net kelių,
  • kiaulienos (tiks mentė, sprandinė),
  • lauro lapų, pipirų, druskos.

Gaminame

Viską pjaustome, bet nesmulkiname, ne paukščius lesinti ruošiatės. Jei supjaustysite smulkiai, valgysite ne troškinį, o košę. Tad pjaustom panašaus dydžio gabalais, kaip aš.

Tada į įkaitintą puodą ar keptuvę pilame šlakelį aliejaus.

Sudedame svogūnus, česnakus ir apkepiname.

Kai česnakai ir svogūnai apkeps, sudedame mėsą. Ir pamaišydami apkepiname kartu ir mėsą.

Kai mėsa apkepa, sudedame daržoves, prieskonius, užpilame verdančiu vandeniu. Vandens pildami nepersistenkite, daržovės išskirs sulčių, tad pilkite tiek, kad daržovės liktų neapsemptos maždaug per du pirštus. 

Uždengiame dangčiu ir troškiname kepsninėje arba orkaitėje. Troškiname apie 1,5-2 val. 180 C temperatūroje.

Troškinant sultinio nugaruos.

Ir tada lieka tik skanauti.

Skanaus visiems! 

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.