Šis patiekalas pareikalavo nei daug, nei mažai, o visų poros valandų. Bet gautas rezultatas to buvo vertas.
Saldžiosios paprikos, sviestinis moliūgas, obuolys troškiniui suteikia šiek tiek salstelėjusio skonio.
Kas mėgsta aštriau, obuolį keiskite aitriosiomis paprikomis.
Mėsos ir moliūgų troškinys
Reikės:
- sviestinio moliūgo,
- morkų,
- svogūnų,
- česnako,
- saldžiųjų paprikų,
- saldaus obuolio, gal net kelių,
- kiaulienos (tiks mentė, sprandinė),
- lauro lapų, pipirų, druskos.
Gaminame
Viską pjaustome, bet nesmulkiname, ne paukščius lesinti ruošiatės. Jei supjaustysite smulkiai, valgysite ne troškinį, o košę. Tad pjaustom panašaus dydžio gabalais, kaip aš.
Tada į įkaitintą puodą ar keptuvę pilame šlakelį aliejaus.
Sudedame svogūnus, česnakus ir apkepiname.
Kai česnakai ir svogūnai apkeps, sudedame mėsą. Ir pamaišydami apkepiname kartu ir mėsą.
Kai mėsa apkepa, sudedame daržoves, prieskonius, užpilame verdančiu vandeniu. Vandens pildami nepersistenkite, daržovės išskirs sulčių, tad pilkite tiek, kad daržovės liktų neapsemptos maždaug per du pirštus.
Uždengiame dangčiu ir troškiname kepsninėje arba orkaitėje. Troškiname apie 1,5-2 val. 180 C temperatūroje.
Troškinant sultinio nugaruos.
Ir tada lieka tik skanauti.
Skanaus visiems!