Firminė koldūnų ar čeburekų tešla: vienas geriausių atradimų

Labai noriu pasidžiaugti nauju atradimu – plikyta kefyrine koldūnų tešla. Tai vienas iš sėkmingiausių šiųmečių eksperimentų, kuriame į vieną sujungti keli receptai. 

Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Ši tešla tinka koldūnams, virtiniams, sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mini čeburekams. <br>Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (3)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Oct 26, 2017, 11:30 AM, atnaujinta Oct 24, 2022, 11:08 AM

Plikytą tešlą jau bandėte daugelis, sprendžiant iš komentarų ir laiškų su padėkomis, atradote tobulą tešlą.

(Šios tešlos receptą rasite čia)

Bet… atradau dar geresnę, elastingesnę, mažiau suverdančią, standesnę ir net skalsesnę tešlą koldūnams, virtiniams ar net sausoje keptuvėje kepamiems pyragėliams ir mažiems čeburekams. 

Viskas, kaip visada, labai paprastai skaičiuojama ir gaminama.

Matuodami 250 ml talpos puodeliu gausite apie 80 koldūnų ar virtinių arba 10 čeburekų dydžio pyragėlių, o kadangi visos proporcijos matuojamos viena tara, apsirikti ar apsiskaičiuoti (beveik) neįmanoma.

Tešla be kiaušinių!

Reikės: 

  • 6 stiklinių miltų,
  • 10 v. š. aliejaus,
  • 1 stiklinės verdančio vandens,
  • 1 stiklinės kefyro,
  • žiupsnio rupios druskos.

Miltus įsijoju į didelį dubenį, supilu aliejų, šaukštu sumaišau ir užpilu verdančio vandens puodeliu. Tuomet jau intensyviai maišau, kol tešla atvėsta.

Supilu kefyrą, pasūdau ir vėl maišau, kol tešla pradeda atšokti nuo dubens sienelių. Tuomet jau lengva minkyti ir tai daryti tereikia kelias minutes.

Viskas. Tešlą kočioju, lipdau virtinius su norimais įdarais. 

Arba pjaunu didelius apskritimus ir formuoju pyragėlius, kuriuos kepu sausoje keptuvėje. Tešloje esančio aliejaus užtenka sukibimui su karštu paviršiumi, pyragėliai gaunasi apskrudę, bet neįmirkę aliejuje.

Įdarai? Grybų, daržovių, varškės, faršo.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.