Taip tvirtina mūsų skaitytojas Vaidas Alminauskas, siūlantis puikų receptą, kuris labai tiks savaitgaliui.
„Tai vienas mėgstamiausių įdarytos vištos su riešutais receptas. Ingredientai labai paprasti, gaminimas užtrunka neilgai, o skonis – mmm...“ – rašo Vaidas.
Pateikiame jo receptą, kad ir jūs galėtumėte pasigardžiuoti bei pradžiuginti namiškius ar savo svečius.
Įdaryta višta su riešutais
Reikės:
- bet kokio dydžio vištos,
- paukštienos faršo,
- grietinėlės,
- svogūno,
- česnako,
- kiaušinių,
- įvairių riešutų,
- prieskoninių žolelių,
- druskos,
- pipirų,
- kelių riekelių duonos,
- aliejaus,
- kmynų,
- sultinio.
Gaminame
Atskiriame vištą nuo odos, tada mėsą nuo kaulų, ją sukapojame, maišome su faršu, grietinėlėje išmirkyta duona, kiaušiniais ir visais prieskoniais bei riešutais.
Jei faršas per kietas, minkštiname jį vištienos sultiniu.
Kemšame įdaru vištos odą, užsiūname skyles, dedame į kepimo skardą, paformuojame, apibarstome rupia druska, kmynais, šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Užpilame šiek tiek gėlo vandens ir kepame orkaitėje uždengtą apie 1 val. 130-150 laipsnių temperatūroje, po to dar 1 val. 150-180 laipsnių temperatūroje.
Galiausiai, kad gražiai apskrustų, dar 15-20 minučių pakepame 180-200 laipsnių temperatūroje.
Leidžiame 10-15 min, pailsėti.
„Galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, aš ją mėgstu šaltą su skrudinta duona ir kokiu nors įdomiu žolelių padažu. Bet leiskite savo fantazijai pasireikšti...
Svečiai ją labai mėgsta. Kas kartą gamindami šią vištą galime pakeisti įdarą, ir skonis bus vis kitas. Tikrai nustebinsite savo svečius ar namiškius! Skanaus!“ – palinkėjo ponas V.Alminauskas.
Skanaus linkime ir mes!