Mano žmogui irgi turėtų patikti, nes jis mėgsta tokius.
Šis keksas/pyragas ne per daug saldus, neriebus, drėgnas ir be proto skanus.
Varškės keksas su šokolado lašiukais
Reikės:
- 120 g kambario temperatūros sviesto,
- 200 g cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 250 g varškės,
- 250 g miltų,
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 100 g šokolado lašiukų,
- žiupsnelio vanilinio cukraus.
Kaip gaminti
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmaišykite kiaušinius, kaskart gerai išmaišykite. Sudėkite varškę, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite sausus produktus su kiaušinių ir varškės mase. Įmaišykite šokolado lašelius, gerai išmaišykite, kad šokoladas pasiskirstytų po visą masę tolygiai.
Tešlą supilkite į pailgą kekso formą, prieš tai išklotą kepimo popieriumi.
Keksą kepkite 180 C temperatūroje apie 50 min. arba kol keksas iškepa.
Atvėsinkite ant grotelių.