Kelios paslaptys, kaip kepti triušieną, kad būtų sultinga ir gardi

Laisvadienio pietums – triušiena. Tai ypač skani mėsa, kai moki ją paruošti. 

 Kepta triušiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta triušiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Triušį ištrinkite garstyčiomis, p po to – mišiniu iš petražolių, česnakų, druskos, ciberžolės.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Triušį ištrinkite garstyčiomis, p po to – mišiniu iš petražolių, česnakų, druskos, ciberžolės.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Triušienos kepsnys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Triušienos kepsnys.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Riebus katinas“

Oct 31, 2017, 9:37 AM

Kadangi kaimiški triušiai būna didoki, porai žmonių kepu pusę. O ir kepsninėje visas būtų neįsitaisęs, būtų reikėję pjauti perpus. 

Kadangi triušiena šiaip sausoka mėsa, triušį švirkštu „prigirdau“ obuolių sulčių ir garstyčių mišinio. 

1,5 kg triušio gabalui reikėjo apie 0,5 litro. 

Po to visą įtrinu garstyčiomis, po kelių minučių – mišiniu iš petražolių, česnakų, druskos, ciberžolės.

Kepu 100-120 C temperatūroje apie 2 val. kepsninėje virš  netiesioginės ugnies. Žinoma, galima gaminti ir orkaitėje.

O tada skanaus. 

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.