Kiniška vištiena su medumi: lengvai paruošiama ir itin gardu

Kiniška vištiena su medumi pagal lengvai paruošiamą receptą. Keletas produktų, kurių tikrai rasime kiekvienuose namuose, keletas minučių gaminimui, ir mėgausitės skaniu šildančiu patiekalu.

 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kiniška vištiena.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (6)

„Riebus katinas“

Nov 2, 2017, 1:29 PM, atnaujinta Nov 2, 2021, 11:03 AM

Kiniška vištiena su medumi

Reikės: 

  • 400 g vištienos filė, 
  • 4-5 skiltelių česnako, 
  • 2-3 valgomųjų šaukštų medaus, 
  • 4-5 valgomųjų šaukštų krakmolo, 
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • šlakelio aliejaus.  

Gaminame

1. Vištieną supjaustykite ir apibarstykite prieskoniais. 

2. Dėkite po truputį krakmolo ir vis maišykite, geriausiai rankomis.  Krakmolo reikia tiek, kad visi vištienos gabaliukai apsiveltų krakmolu ir neliktų šlapių vietų. Tada vištiena nesugers medaus ir nebus sausa.

3. Dėkite vištieną į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite maišydami. Nepersistenkite su aliejumi, jeigu jo bus per daug, susigers į padažą. O to mums nereikia. 

4. Kai vištiena lengvai apkepa, įspauskite česnakus ir vis maišykite. Priminsiu, kad maišyti teks viso kepimo metu, nes tada gabaliukai atsiskirs viens nuo kito ir nesukibs.

5. Pakepus kokias 5-7 min. vištiena apskrunda, tada dėkite medų. Medaus, kaip ir česnakų, dėkite pagal savo skonį (norite daugiau padažo – dėkite daugiau medaus, norite, kad nepultų gripas – daugiau česnako). 

6. Sudėję medų kepkite virš mažos ugnies ir visą laiką maišykite, kol jis užvirs.

O tada – olialia – skanaus! 

Kadangi esu Riebus katinas, valgau ne su ryžiais o su gruzdintomis bulvėmis. 

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.