Obuolių pyragas su vaniliniu pudingu
Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai)
Tešlai:
- 1 (M dydžio) kiaušinis,
- 80-100 g cukraus,
- 125 g šalto sviesto,
- 250 g miltų,
- trupučio druskos,
- vanilės aromato.
Įdarui:
- 500 g nuluptų obuolių be sėklų,
- trupučio citrinos sulčių,
- 400 ml pieno,
- 1 pakelio vanilinio pudingo miltelių,
- cukraus ar stevijos pagal skonį,
- 100 g kreminės varškės,
- 1 trynio.
Trupiniams:
- 60 g šalto sviesto,
- 60 g cukraus,
- 110 g miltų,
- 2 v. š. maltų migdolų.
Gaminame
Tešla. Sviestą sukapoti, kiaušinį išplakti su cukrumi, vanile ir druska, supilti ant sviesto, berti miltus ir suminkyti tešlą. Suvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min.
Įdaras. Iš pieno, cukraus ir vanilinio pudingo miltelių išvirti pudingą. Palikti atvėsti iki kambario temperaturos.
Varškę išukti su tryniu, supilti į pudingą ir gerai viską išmaišyti.
Obuolius supjaustyti nedideliais gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis.
Trupiniams sukapoti sviestą, berti cukrų, miltus, maltus riešutus ir viską sutrinti į trupinius.
Iš tešlos iškočioti apskritimą, įdėti jį į torto formą (dugną iškloti kepimo popieriumi), padaryti 4-4,5 cm aukščio kraštelius, suberti obuolius. Ant jų supilti vanilinį pudingą, virštų apibarstyti trupiniais.
Kepti 170-180 laipsnių orkaitėje apie 60-70 min.
Skanaus!