Mielinių bandelių pyragas su varške ir obuoliene

Mielinių bandelių pyragas su varške ir obuoliene​

Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Mielinis pyragas iš bandelių su varške ir obuoliene.<br> Nuotr. iš „Kartą virtuvėje“.
Daugiau nuotraukų (7)

„Kartą virtuvėje“

Nov 7, 2017, 12:18 PM, atnaujinta Nov 8, 2022, 10:58 AM

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 1 pakelis sausų mielių;
  • 250 ml šilto pieno;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 50 g sviesto arba margarino;
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos.
  • Įdarui:
  • 2 pakeliai varškės;
  • 500 g obuolienės (aš naudojau naminę vadinamąją „gintarinę“ obuolienę, ji šiame pyrage labai labai tinka!).

Kaip gaminti

Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti. 

Į kitą indą beriame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą. Minkome 10- 15 min. Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).

Įdarui sumaišome varškę ir obuolienę.

Tešlą padaliname į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame pailgą stačiakampį. Ant kiekvienos dalies dedame varškės-obuolienės įdaro. Tuomet tešlą su įdaru susukame į volelį (bus du voleliai). Kiekvieną jų supjaustome riekelėmis-apskritimukais.

Kepimo formą patepame sviestu (aš naudoju dvi apvalias kepimo formas) ir išdėliojame bandeles. Paliekame, kad pakiltų.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

„Kartą virtuvėje“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.