Keksai yra tokie pat praktiški kepiniai, kaip ir keksiukai – greitai paruošiami ir nejautrūs kulinariniams tikslumams.
Tešla yra pagaminama akimirksniu, o ir pats pyragas netrukus bus tinkamas ragauti.
Ach, tas kvapas!
Kriaušių keksas su šokolado gabaliukais
Porcijos: 6-8
Reikės:
- 250 g miltų,
- 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 200 g sviesto, kambario temperatūros,
- 200 g cukraus,
- 3 kiaušinių,
- 1 šaukšto vanilės ekstrakto,
- 3 gerai prinokusių kriaušių, viso apie 600 g,
- 70 g juodojo šokolado, pjaustyto mažais kubeliais,
- sviesto ir miltų kepimo formai.
Gaminame
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
Kekso formą (26-11 cm) ištepkite sviestu, pabarstykite miltais.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi plaktuvu arba virtuvine šluotele iki purios masės, toliau maišant po vieną sudėkite kiaušinius, sudėkite vanilę.
Toliau maišant mediniu šaukštu po truputį berkite miltus ir gerai išmaišykite, Tešla bus kieta, nieko tokio, taip ir turi būti.
Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite kubeliais suberkite į tešlą, taip pat suberkite smulkintą šokoladą, išmaišykite.
Sukrėskite tešlą į paruoštą kekso formą, kepkite įkaitintoje orkaitėje 40-50min. kol įsmeigus peilio galiuką arba medinį smeigtuką, jis bus švarus.
Leiskite truputį atvėsti, išverskite pyragą, o prieš pjaunant leiskite jam labai gerai atvėsti.
Šaltinis: „Duok druskos“