Jeigu tikėtume protingais dėdėm ir tetom, tai žuvų patiekalai yra labai naudingi mūsų organizmui, nes juose yra be galo daug mineralų ir žmogaus organizmui reikalingų dalykų.
Žmogus turi valgyti įvairų maistą, o žuvies bent jau du kartus į savaitę.
Kepiau žuvies kotletus, manydama, kad apgausiu vaikus, nes jie žuvies nevalgo, tik rūkytą lašišą, bet va... neišdegė, tad kartu su ponu Samčiu valgėm žuvies kotletus, kurie lengvai pasigamino ir buvo tikrai skanūs.
Ingredientai:
- 1 kg jūrinės žuvies filė,
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- 3/4 stiklinės maltų džiūvėsėlių,
- 1/4 stiklinės bulvių krakmolo,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis maltų pipirų,
- žiupsnelis džiovinto raudonėlio.
Kaip gaminti
Žuvies filė supjaustome smulkiais gabaliukais.
Svogūną susmulkiname arba sutarkuojame su burokine tarka (man taip labiau patinka).
Į žuvies filė dedame svogūnus, prieskonius, mušame kiaušinį, beriame džiūvėsėlius ir bulvių krakmolą ir gerai išmaišome. Jeigu masė nekimba, įdėkite truputį majonezo.
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Iš žuvies masės formuojame delno dydžio kotletukus ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai paruduos ir visiškai iškeps.
Tiekite su norimu garnyru.
Šaltinis – „Samčio užrašai“.