Receptas – bomba: višta ant druskos. Po traškia odele bus sultinga mėsa

Yra tūkstančiai receptų, kaip išsikepti vištą.

 Višta, iškepta ant druskos. <br> 123rf.com nuotr.
 Višta, iškepta ant druskos. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2017, 11:29 AM, atnaujinta Nov 15, 2021, 11:10 AM

Šis receptas – tikras išsigelbėjimas taupiems ir apdairiems. Nes reikės visai nedaug – tik visos vištos ir daug druskos. Jeigu norite, dar šiek tiek česnako, žaliųjų citrinų ir šviežio rozmarino.

Receptas vadinasi – višta ant druskos. Tai – tiesiog neįtikėtinas delikatesas. Rezultatas pranoks visus lūkesčius, žadama interneto puslapyje „Tak prosto!“

Prie šio patiekalo tiks bet koks garnyras: ir bulvės, ir ryžiai, ir daržovės.

Reikės:

  • 1,5–2 kg vištos;
  • 1 kg druskos;
  • 3 nuluptų ir sutrintų česnako skiltelių;
  • 2 į keturias dalis padalintų žaliųjų citrinų;
  • 2 šakelių šviežio rozmarino.

Gaminimas:

Suberkite druską į kepimo indą aukštais kraštais. Tiks bet kas: skarda, keptuvė ar troškintuvas storu dugnu ir be rankenėlių.

Gerai nuplaukite vištą ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Suriškite kojeles natūraliu siūlu. Taip išsaugosite gražią paukščio formą.

Paguldykite vištą krūtinėle į apačią ant druskos pagrindo. Viskas! Daugiau nieko nebūtina daryti.

Jeigu norite įdomesnio skonio, į vidų galite įdėti rozmarino, 3 susmulkintas česnako skilteles ir 2 ketvirčiais supjaustytas žaliąsias citrinas, patariama tinklaraštyje „1 Big Bite“.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite vištą apie 50 minučių. Tada apverskite (krūtinėle į viršų) ir pakepkite dar 30 minučių, arba kol iškeps.

Ar višta iškepė, galite patikrinti, pasmaigstę šlaunelę šakute ar dantų krašptuku. Jeigu ištekės bespalvis skystis, patiekalas paruoštas. Jeigu rožinis – dar pakepkite kelias minutes.

Kol višta orkaitėje, galite paruošti patinkantį garnyrą.

Iškeptą vištą išimkite iš orkaitės ir labai atsargiai dėkite į lėkštę. Viduje atsiras daug karštų sulčių. Tad vienas neatsargus judesys – ir galite apsiplikyti.

Aplink vištą išdėliokite garnyrą ir patiekite į stalą.

Papildomas patarimas:

Naudokite paprastą nejoduotą druską. 

Neišgyvenkite, kad višta guli vien tik ant druskos ir todėl bus persūdyta. Gaminant orkaitėje susidarys „druskos vonia“, dėl kurios mėsa idealiai prisigers druskos.

Minkšta, išdžiūvusi odelė taps labai traškia, o papildoma drėgmė liks viduje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.