Tortas su aguoniniu biskvitu, varške ir avietėmis. Išbandysite – nenusivilsite

Tai labai skanus, gaivus tortas. Biskvitas yra visiškai be miltų. Šonų nepuošiau, bet, jeigu norisi, galima ir juos gražiai papuošti.

 Tortas su aguoniniu biskvitu be miltų, varške ir avietėmis.<br> A.Labanauskas („Andželikos virtuvėlė“) nuotr.
 Tortas su aguoniniu biskvitu be miltų, varške ir avietėmis.<br> A.Labanauskas („Andželikos virtuvėlė“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Nov 19, 2017, 5:30 PM, atnaujinta Nov 16, 2022, 3:04 PM

Tikrai rekomenduoju išsikepti – nenusivilsite.

Receptas skirtas 22–24 cm skersmens kepimo formai (aš dariau 22 cm skersmens formoje). 

Šiam tortui surinkti reikės torto žiedo, nes tortas išeina pakankamai aukštas.

Tortas su aguoniniu biskvitu be miltų, varške ir avietėmis

Biskvitui reikės:

  • 4 didelių (L dydžio kiaušinių;
  • 100 g minkšto sviesto;
  • 125 g cukraus;
  • 150 g maltų aguonų (pirkau jau sumaltas, specialiai skirtas kepiniams);
  • 70 g maltų migdolų;
  • 30 g juodojo šokolado drožlių;
  • truputėlio druskos. 

Baltajam sluoksniui reikės:

  • 500 g kreminės varškės be priedų;
  • 200 ml grietinėlės (naudojau 19 proc. riebumo);
  • cukraus pagal skonį;
  • vanilės aromato pagal skonį;
  • 11 g smulkios želatinos + 60 ml vandens.

Raudonajam sluoksniui reikės:

  • 400 g šaldytų aviečių;
  • cukraus pagal skonį;
  • 9 g smulkios želatinos + 40 ml vandens;
  • 100 g šviežių (arba šaldytų) aviečių;
  • 1 pak. aviečių želės + 250 ml vandens. 

Gaminimo eiga:

Biskvitas:

Atskirkite trynius nuo baltymų. 

Sviestą, cukrų (60 g), trynius ir druską išsukite iki purios masės. 

Baltymus išplakite su likusiu cukrumi (65 g) iki standžių putų.

Į sviesto ir trynių masę palaipsniui įmaišykite aguonas, migdolus, šokolado drožles, dėkite baltymus ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės.

Torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., priklausomai nuo jūsų formos skersmens.

Ar iškepė, patikrinkite mediniu smeigtuku. Išėmus biskvitą iš orkaitės ir padėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

Baltasis sluoksnis:

Užmerkite 10 minučių želatiną, po to pašildykite, kad visiškai ištirptų.

Varškę išplakite su cukrumi ir vanile, įmaišykite želatiną. Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai sumaišykite su varške.

Atvėsusį biskvitą padėkite ant lėkštės, uždėkite torto žiedą, supilkite varškės kremą ir padėkite į šaldytuvą.

Raudonasis sluoksnis:

Užmerkite želatiną 10 minučių, po o pašildykite, kad visiškai ištirptų.

400 g šaldytų aviečių atšildykite, sutrinkite trintuvu, perkoškite per sietelį, kad nebūtų sėklų, įmaišykite cukrų, želatiną ir supilkite ant sustingusio varškės sluoksnio. Padėkite į šaldytuvą.

Kai sustings aviečių tyrė, išdėliokite likusias avietes ir užpilkite paruošta aviečių želė. Padėkite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.

Skanaus!

Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.