O mėsą galite prisirinkti, kokią norite.
Kepsnys su padažu
4 porcijoms reikės:
- 4 kiaulienos sprandinės kepsnelių;
- druskos;
- pipirų.
Padažui reikės:
- 1 vidutinio dydžio (100 g) svogūno;
- 1 v. š. sviesto su 0,5 v. š. aliejaus (visi žinote, kad kepamas sviestas pradeda greitai ruduoti ir svilti. Kad taip neatsitiktų, reikia įpilti truputį aliejaus);
- 1–1,5 v. š. garstyčių;
- 120 ml sauso balto vyno;
- 250 ml grietinėlės (naudojau 15 proc. riebumo);
- 120 ml mėsos sultinio;
- trupučio druskos, cukraus ir citrinos sulčių;
- smulkintų krapų.
Gaminimo eiga:
Kepsnelius pasūdykite, užberkite pipirų ir palikite trumpam pasimarinuoti. Po to apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Padažo gaminimas:
Įkaitintoje keptuvėje svieste ir aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol jis suminkštės. Tada įpilkite vyną ir ant stiprios ugnies kelias minutes patroškinkite.
Po to supilkite grietinėlę, sultinį, įdėkite garstyčių ir ant nedidelės ugnies patroškinkite, kol padažas pradės truputį tirštėti.
Nuėmę nuo viryklės įberkite truputį druskos, cukraus, įlašinkite citrinos sulčių ir įmaišykite smulkintų krapų.
Patiekite padažą su kepsneliais ir norimu garnyru.
Aš turėjau užsilikusių virtų bulvių su lupena, tai jas nulupusi sustarkavau stambia tarka, įmušiau kiaušinį, įbėriau druskos, truputį miltų ir padariusi paplotėlius apkepiau keptuvėje.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.