Bulvių apkepas su daržovėmis ir mėsa
6-7 porcijoms reikės:
- 1,7 kg bulvių;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 3 kiaušinių;
- 100 g šviežių špinatų;
- saujos pjaustytų šviežių petražolių;
- didelio žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- 680 g ančių kulšelių mėsos (galite naudoti kiaulienos sprandinę ar vištienos kumpelių mėsą);
- 1 didelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 200 g pievagrybių;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 1 a.š. džiovintų raudonėlių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite mažai gabalėliais pjaustytą mėsą.
Kai sultys šiek tiek nugaruos, dėkite kubeliais supjaustytą svogūną, smulkiai pjaustytas česnako skilteles, griežinėliais - pievagrybius. Viską kepkite ant gan stiprios ugnies, kol daržovės suminkštės. Suberkite čiobrelius, raudonėlius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Bulves ir morkas nuskuskite.
Burokine tarka sutarkuotas daržoves sudėkite į didelį dubenį, supilkite išplaktus kiaušinius, smulkiai pjaustytus špinatus, petražoles, krapus, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite. Tuomet dėkite iškeptą mėsą su daržovėmis ir vėl viską gerai išmaišykite.
Gilesnį kepimo indą ištepkite aliejumi ar sviestu, sudėkite paruoštą masę, uždenkite kepimo folija ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba tol, kol bulvės suminkštės, tuomet nuimkite foliją ir kepkite kol apskrus viršus.