Taip tvirtina „Skonio“ skaitytojas Vaidas, atsiuntęs savo pamėgto gardėsio receptą.
„Šis nuostabus desertas bent keletą kartų per savaitę kepamas mano namuose, juo vaišinsiu svečius ir savo pirmajame restorane, kurį netrukus atidarysiu Plungėje!“ – pažadėjo Vaidas.
Dalinamės jo receptu.
Obuolių pyragas
Reikės:
- 7 obuolių,
- 200 g cukraus,
- 120 g sviesto,
- 20 ml gėlo vandens,
- pusės vanilės ankšties,
- pusės citrinos.
Sviestinei tešlai reikės:
- 250 g miltų,
- 100 g sviesto,
- 50 g cukraus pudros/cukraus,
- 1,5 kiaušinio.
Gaminame
Tešlai sviestą su cukrumi/cukraus pudra išsukite iki baltumo. Paskui, sudėjus kiaušinius ir miltus, užminkykite tešlą ir iškočiokite vieną keptuves diametro dydžio storio lakštą.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, pamerkite į šaltą vandenį, į kurį įspausta citrinos sulčių.
Naudokite tefloninę keptuvę be rankenos į kurią sudėkite sviestą, cukrų ir vandenį. Virkite karamelę.
Sudėkite obuolius kuprelėmis į viršų ir pavirkite dar 3 min.
Apverskite obuolius, ant viršaus uždėkite tešlą, subadykite ją smeigtuku nepažeisdami obuolių.
Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 40 minučių, kol gražiai apkeps.
Tuomet ant keptuvės uždėkite lėkštę ir apverskite pyragą.
„Rekomenduoju su ledais, skanus tiek karštas tiek šaltas“, – patarė Vaidas, visiems linkėdamas skanaus!