Tešlos minkyti nereikia, lakštai iškepa greitai, lieka tik pertepti.
Tik vienas minusas – tortas turi bent per naktį pabūti šaldytuve, kad gerai įsigertų kremas ir uogų sluoksniai.
O antrą ar trečią dieną jis dar skanesnis.
Tortas iš sluoksniuotos tešlos
Reikės:
- 670 g sluoksniuotos tešlos (aš naudoju nešaldytą, bet ir šaldyta tinka).
Kremui:
- 500 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- 100–120 g cukraus ar atitinkamai saldiklio;
- vanilės esencijos ar vanilinio cukraus (pagal skonį);
- 30 g kukurūzų krakmolo.
Uogų sluoksniui:
- 1 stiklainio (720 g) vyšnių kompoto (aš naudoju pirktą, uogų būna apie 420 g ir apie 300 ml kompoto, bet galite naudoti ir naminį);
- 35 g kukurūzų krakmolo.
Gaminame
Tešla
Supjaustyti sluoksniuotos tešlos lakštus. Aš gaminau nedidelį, bet pakankamai aukštą tortą, man išėjo 8 stačiakampio formos lakštai. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10–12 min., kol pradės gražiai ruduoti.
Kremas
400 ml pieno užvirinti su vanile, nuimti nuo viryklės.
Kitame dubenėlyje išplakti kiaušinius, pieną (100 ml), cukrų ir krakmolą, plona srovele pilti į užvirusį pieną ir vis maišyti, po to dėti virš viryklės ir truputėlį maišant pavirti, kad sutirštėtų. Nuėmus palikti atvėsti.
Uogų sluoksnis
Nuo kompoto nupilti 100 ml skysčio ir sumaišyti su krakmolu, likusį kompotą užvirinti, supilti ištirpintą krakmolą, trumpai maišant pavirti, kol sutirštės, nuimti ir palikti atvėsti.
Kai kremas ir kompotas atvės iki kambario temperatūros, sutepkite iškeptus lakštus, truputėlį suspauskite ir padėkite į šaldytuvą.
Tortas išeina labai aukštas, bet per naktį pastovėjęs šaldytuve nusileidžia apie 1,5–2 cm.
Puoškite, kaip leidžia fantazija.
Galite kepti ir 4 didesnius lakštus, tada tortas bus pagal apimtį didesnis, bet neaukštas.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“