Silkė su grybais ir agurkais verta vietos ant švenčių stalo

Tai vienas mūsų mėgstamiausių silkių patiekalų su marinuotomis daržo ir miško gėrybių atsargomis, kuriomis kiekvienais metais parūpina mano tėvai. 

Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu. <br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Mukatanas“

2017-12-04 13:55, atnaujinta 2022-11-29 13:12

Silkė nuostabiai dera su marinuotais agurkais ir marinuotais miško grybais – baravykais, kazlėkais. Marinuotus miško grybus galite keisti šviežiais pievagrybiais, bet jų imkite dvigubai daugiau. 

Paprasta, bet labai skanu ir labai gerai. Būtinai išbandykite. Gal net šis receptas jums taip patiks, kad pakartosite jį ir per Kūčias? 

Tik svarbu pasirinkti tikrai kokybišką, riebią, tvirtos tekstūros, bet ne per sūrią silkę ir skanią pomidorų pastą bei tikrą medų. Žinoma, patiekti, skaniausia su juoda duona.

Silkė su miško grybų ir marinuotų agurkų padažu 

4 valgytojams prireiks:

  • 2 valgomųjų šaukštų aliejaus kepti,
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų,
  • 150 g marinuotų/apvirtų miško grybų,
  • 1 mažos paprikos,
  • 1 aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštriai, galite nenaudoti),
  • 7 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
  • 2 arbatinių šaukštelių šviesaus medaus,
  • 6 valgomųjų šaukštų virinto vandens,
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių ,
  • 1-2 arbatinių šaukštelių džiovintų raudonėlių ,
  • druskos ir ką tik maltų juodųjų pipirų,
  • 150 g marinuotų agurkų,
  • 4 silkės filė juostelių.

1. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, nulupkite svogūnus, supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais ir pakepkite vis pamaišydami apie 5 minutes, kol suminkštės. 

2. Nuskalaukite grybus ir supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais kaip svogūnus. Susmulkintus grybus sudėkite į svogūnus ir kepkite apie 5 minutes.

3. Papriką supjaustykite apie 1 cm dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką. Jei nemėgstate stipraus aštrumo, būtinai išimkite baltas sėklytes. Susmulkintą papriką ir aitriąją papriką įmaišykite į grybus su svogūnais. Kepkite dar 5 minutes, vis pamaišydami.

4. Sukrėskite pomidorų pastą, išmaišykite, sudėkite medų, supilkite vandenį, citrinos sultis, įberkite raudonėlių, pipirų, gerai išmaišykite ir užvirkite, saikingai, jei silkė nėra itin sūri, paskaninkite druska. Troškinkite apie 5 minutes, dažnai pamaišydami.

5. Kol viskas troškinasi, apie 1 cm dydžio kubeliais supjaustykite marinuotus agurkus. Įmaišykite į daržoves, švelniai pakaitinkite minutę kitą. Šį troškinį palikite atvėsti.

6. Kai jis bus vos drungnas, plonomis juostelėmis supjaustykite silkę ir įmaišykite į troškinį. Palikite pastovėti šaldytuve keletą valandų, o geriausia - per naktį.         

Šaltinis – „Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.