Tad šiandien įsipareigojau iškepti vyniotinį, kuris būtų ne tik skanus, bet ir taptų stalo puošmena.
Perteikti iškepto vyniotinio skonio negaliu, galiu pademonstruoti tik vaizdą, tačiau skonis pranoko visus lūkesčius.
Jei vyniotinį būčiau gaminęs ne pats, niekada nebūčiau patikėjęs, kad valgau vištieną. Sultinga dūmo skonio vištiena puikiai derėjo su slyvomis ir persikais.
Nebekankinsiu jūsų daugiau įžangomis apie skonį, tiesiog pasidalinsiu receptu.
Pasigaminti šį vyniotinį gali kiekvienas, turintis kantrybės sulaukti, kol šis skanėstas keps, o keps jis ilgai – 2,5-3 val.
Tad atidarome šaldytuvą ir krauname ant stalo viską, ko mums reikės šiam grožiui gaminti.
Pirma, ką padarau – ant pjaustymo lentelės pakloju plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės kilimėlį (300 g). Šoninę naudokite riebesnę.
Ant jo sudedu šiek tiek pamuštą vištienos file (apie 800 g). Tada vištieną aptepu garstyčiomis, barstau prieskonius, smulkintus česnakus, petražoles, krapus.
Tada juostelėmis, kaip parodyta nuotraukose, sudėlioju pjaustytas slyvas bei persikus.
O tada smagioji dalis – vyniotinį reikia susukti ir surišti. Jei tai darote ne pirmą kartą, ilgai neužtruksite.
Jei vyniosite pirmą kartą, teks kiek paprakaituoti, gal net pasiųsti vyniotinį kažkur toli... Bet galų gale jūs jį suvyniosite.
Lieka iškepti. Aš kepiau kepsninėje 110 C apie 2,5-3 val. Jei kepsite orkaitėje, teks kepti kiek aukštesnėje temperatūroje – 130–140 C apie 2,5–3 val.
O tada skanaus!
Juokai juokais, bet šis vyniotinis toks skanus, kad net gaila dalintis.