Dalinamės – galbūt jis taps ir jūsų mėgstamiausiu.
Tortas „Govardhano kalnas“
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 3-4 stiklinės miltų (stiklinė 250 ml),
- 200 g minkšto sviesto,
- 200 g grietinės,
- 1/3 stiklinės cukraus,
- 1 a. š. sodos,
- 1 v. š. citrinų sulčių,
- žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 200 g minkšto sviesto,
- 1 indelio (394 g) virto kondensuoto pieno,
- ½ a. š. vanilės ekstrakto.
Dar reikės:
- 100-200 g riešutų (naudojau orkaitėje skrudintus migdolus)
Paruošimas
1. Dubenyje gerai ištriname cukrų su sviestu.
2. Dedame grietinę ir gerai permaišome.
3. Dedame sodą, gesintą citrinos sultimis.
4. Beriame miltus ir užmaišome minkštą tešlą.
5. Tešlą padaliname į 4 dalis, įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldymo kamerą 1 val.
6. Ruošiame kremą: minkštą sviestą sumaišome su kondensuotu pienu ir vanile iki vientisos masės.
7. Išimame vieną gabaliuką tešlos ir sutarkuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
8. Kepame trupinius iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-13 minučių.
9. Kol pirmieji trupiniai kepa, paruošiame dar vieną skardą ir sutarkuojame kitą tešlos gabaliuką. Taip iškepame visus paruoštus tešlos gabaliukus.
10. Kiek atvėsusius trupinius dar labiau patrupiname, kad neliktų didelių gabalų.
11. Riešutus sukapojame.
12. Sumaišome trupinius su kremu ir riešutais.
13. Formuojame tortuką: pasirinktą indą išklojame maistine plėvele, dedame paruoštą masę ir gerai paspaudžiame (galima daryti vieną didelį arba kelis mažus).
14. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 3 val.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 m. gruodžio 7 d.