Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai – be cukraus, bet nuodėmingai skanūs

Šie vafliniai džiovintų vaisių saldainiai – ne tik puiki Kalėdinė dovana, tai ir dovana tiems, kurie vengia ar negali vartoti pridėtinio cukraus. Jo čia nėra, o saldumas – neišpasakytas. 

 Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 10:00 AM, atnaujinta Dec 11, 2022, 11:52 AM

Taip tvirtina Kūmute pasivadinusi mūsų konkurso dalyvė, siūlydama tokiomis dovanomis pradžiuginti per šventes tuos, kuriuos mylite ir kuriems linkite sveikatos.

„Pusę saldainių visad gaminu su šokoladu – jie skirti tikriesiems saldainių gerbėjams.  O kitą pusę – be šokolado, tik iš vaisių, vaflių ir pabarstukų. Pabarstukai gali būti patys įvairiausi – ir sezamo sėklos, ir malti žemės ar graikiniai riešutai, kakava…“, – rašo autorė. 

Dalinamės jos receptu. 

Vafliniai džiovintų vaisių rutuliukai

Reikės:

  • 8 vaflių lakštų (didelių stačiakampių), 
  • 300 g tamsių razinų,
  • 300 g džiovintų slyvų be kauliukų,
  • 0,5 stiklinės šilto vandens. 

Pabarstams reikės:

  • Po saują kokosų drožlių, aguonų, trupintų vaflių, 4 juodos duonos riekelių ir cinamono.

Duonos pabarstus reikės paruošti iš anksto. Išdžiovinkite 4 juodos duonos riekeles ir sumalkite iki smulkių miltų, sumaišykite su 1 a. š. cinamono.

Gaminame saldainius

Virtuvinio kombaino peiliais arba rankomis susmulkinkite vaflius iki stambių trupinių. Kupiną saują atidėkite saldainiams apvolioti. 

Į to paties kombaino indą su S peiliais (jei neturite, naudokite mėsmalę) dėkite razinas, džiovintas slyvas ir pilkite vandenį.

Jei malsite mėsmale, vandenį supilkite į paruoštą masę arba tame pačiame kiekyje vandens pamirkykite džiovintus vaisius (apie 20 min.).

Smulkinkite, kol masė pasidaro vientisa. Ją išverskite į gilesnį indą ir suberkite vaflių trupinius, gerai išmaišykite. 

Suberkite į atskiras lėkšteles pabarstus: kokosų drožles, aguonas, trupintus vaflius ir cinamoninius duonos pabarstus.

Ant stalo išdėliokite popierines saldainių formeles. Užsidėkite vienkartines pirštines ir iš masės delnuose formuokite nedidelio graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Juos dėkite į lėkštes su pabarstais, paridenkite, kol rutuliukas pilnai pasidengs ir saldainį dėkite į formelę.

Jei gaminsite saldainius su šokoladu, plytelę šokolado ištirpinkite metaliniame indelyje orkaitėje 80° temperatūroje. Kiekvieną rutuliuką merkite į šokoladą, tuomet šaukšteliu išgriebkite ir dėkite į lėkštę su pabarstais.

„Kaip sakė jų ragavusi draugė, verti nuodėmės“, – pridūrė Kūmutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.