Tradiciniam tinginiui naudodavau pakelį (200 g) gero sviesto, skardinę kondensuoto pieno ir nemaniau, kad be šių ingredientų apskritai galima pagaminti skanų tinginį.
Bet gi į pagalbą atėjo ir įkvėpimo suteikė vienas įrašas su dviem tinginio receptais.
Mano gamintai tinginio versijai be pieno produktų reikės:
- 600 g „Gaidelio“ sausainių (galite dėti „Selga“, jie saldesni),
- 1 skardinės tiršto kokosų pieno (naudojau tik tirštąją dalį, vandenį nupyliau),
- 200 g juodojo šokolado (naudojau skirtą kepiniams),
- 1 valgomojo šaukšto geros kakavos (galima ir nedėti),
- kokosų drožlių (galite dėti tai, ką labiausiai mėgstate – cukatas, razinas, riešutus, zefyriukus ir t.t.),
- galima dėti cukraus/klevų sirupo ar kito saldiklio (aš nedėjau).
Kaip gaminti
Dideliame puode išlydome šokoladą, sudedame kokosų pieną, kakavą, maišome iki tolygios masės. Galima paragauti ir pridėti saldiklio, jeigu jaučiate, kad trūksta.
Į masę suberiame sulaužytus sausainius su pasirinktais priedais, gerai išmaisome, kad sausainiai pasidengtų šokoladine mase. Jeigu matote, kad masė skystoka, pridėkite dar sausainių.
Indą, kuriame laikysime tinginį, išklojame maistine plėvele, sukrečiame masę, išlyginame ir dedame į šaldytuvą.
Man asmeniškai kuo tinginys ilgiau pastovėjęs, tuo skanesnis. Kitą rytą jau mėgaujamės labai skaniu, labai šokoladiniu tinginiu su puodeliu kavos.
P.S. Tikrai netikėjau, kad tinginys gausis toks pats skanus, kaip ir tradicinis. Jam nieko netrūksta – nei riebumo, nei saldumo, o ir pats skonis turtingesnis. Tikrai rekomenduoju išbandyti!
Receptu pasidalijo „Maisto diletantė“
Daugiau neįprastų tinginio receptų rasite žemiau: