Švenčių stalui – gardus ir sultingas jautienos kepsnys

Šis puikus patiekalas iš jautienos ne tik papuoš šventinį stalą – juo tikrai skaniai pavaišinsite svečius. 

Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Grilyje keptas–rūkytas Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnys su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (7)

„Riebus katinas“

2017-12-11 15:50, atnaujinta 2021-12-06 17:32

Grilyje keptą–rūkytą Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės kepsnį patiekiau su karamelizuotais burokėliais ir saldžiosiomis bulvėmis.

Patiekalą kepiau uždaro tipo kepsninėje, bet pateiksiu galimus ir kitus gaminimo būdus. 

Patiekalui reikės:

  • 1,5 kg jautienos (naudojau Naujosios Zelandijos jautienos nugarinės siaurąją dalį),
  • 1-2 šakelių šviežio rozmarino,
  • 2  a. š. Himalajų druskos,
  • 2  a. š. maltų penkių rūšių pipirų,
  • 1–2 šakelių šviežio čiobrelio,
  • 50 ml tirpdyto sviesto,
  • 1 kg burokėlių,
  • 50 ml sojų padažo,
  • 100 ml balzaminio acto,
  • 1 stiklinės rudojo cukraus,
  • 2 didesnių saldžiųjų bulvių.

Paruošimas

Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus rozmarinus, čiobrelius, penkių rūšių pipirus. Didžiąją dalimi paruošto mišinio įtrinkite jautienos kepsnį ir aptepkite tirpdytu sviestu.

Burokėlius nulupkite, dėkite į indą arba keptuvę, pritaikytą kepti grilyje, supilkite sojų padažą, balzaminį actą, rudąjį cukrų ir likusią dalį sausų prieskonių mišinio, kurie liko nuo jautienos marinavimo.

Saldžiąsias bulves nuplaukite, apipabarstykite druska, pipirais ir suvyniokite į foliją.

Kepimas grilyje

Visą jautienos gabalą dėkite ant špižinių grotelių ir kepkite 8-10 minučių 250 C temperatūroje iš visų pusių. Po to kepkite žemoje – 120 C – temperatūroje dar 1,5 val. Kepant galima naudoti rūkymui skirtas drožles –  sos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą kepsniams.

Burokėlius laikome grilyje tol, kol išgaruoja skystoji dalis, kas kelias minutes nepamirškite pamaišyti. Burokėlių paruošimo laikas apie 30-40 min.

Baigus kepti–rūkyti jautienos kepsnį, apibarstykite druska, suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti apie 5–10 min., kad pasiskirstytų sultys.

Saldžiąsias bulves kepkite grilyje 30-40 min.

Kepimas orkaitėje

Prieš dedant kepsnį į orkaitę apkepkite jį keptuvėje iš visų pusių po kelias minutes virš maksimalios kaitros, tuomet dėkite į 150 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 2 valandas.

Iškepusį jautienos kepsnį gabale apibarstykite druska ir suvyniokite į foliją, palaikykite apie 5–10 min. prieš pjaustant ir patiekiant.

Burokėlius karamelizuokite keptuvėje virš vidutinės kaitros, kol išgaruos skystoji dalis, kas kelias minutes nepamirškite pamaišyti. Burokėlių paruošimo laikas apie 30-40 min.

Saldžiąsias bulves kepkite orkaitėje 30-40 min.

Prie šio patiekalo labai tinka raudonojo vyno ir čiobrelių padažas.

„Riebus katinas“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.