Mane asmeniškai dažnai žavi kiek įdomesnis patiekalo pateikimas.
Šis kaip tik toks, kai užuot į dubenį sukrėtę mišrainę ir šalia padėję silkę, viską galite patiekti keptuose bulvių krepšeliuose.
Bulvių krepšeliai su silke
Iš nurodyto kiekio išeis 10-12 vnt., priklausys nuo keksiukų formelės dydžio
Įdarui reikės:
- 200 g silpnai sūdytos silkių filė aliejuje;
- 2 virtų vidutinio dydžio morkų;
- 3 virtų vidutinio dydžio burokėlių;
- 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių;
- 2-3 v. š. majonezo;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
Bulvių krepšeliams reikės:
- 500 g virtų bulvių su lupenomis;
- 2 kiaušinių baltymų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų.
Gaminame
Nulupkite bulves, sumalkite. Dėkite į dubenį bulves, kiaušinių baltymus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikoninę formą), prispauskite prie dugno ir kraštų. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš formelių ir palikite atvėsti.
Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves, dėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Silkės gabalėlius supjaustykite plonais griežinėliais.
Į kiekvieną krepšelį dėkite paruoštą mišrainę ir ant viršaus išdėliokite silkių gabalėlius.
Į krepšelius dėkite prieš pat tiekiant ant stalo.
Skanaus!