Burokėlių ir fetos salotos. Kai norisi ko nors lengvo, bet gardaus

Šios spalvingos, lengvos ir labai gardžios salotos gali atstoti pietus ar vakarienę. Ypač dabar, advento metu.

Keptų burokėlių ir fetos salotos.<br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Keptų burokėlių ir fetos salotos.<br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Keptų burokėlių ir fetos salotos.<br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Keptų burokėlių ir fetos salotos.<br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė Ralytė-Jakubauskė, „Žalia mėta“

Dec 14, 2017, 11:26 AM, atnaujinta Dec 14, 2021, 3:59 PM

Burokėlių ir fetos salotos su riešutais

Reikės:

  • 6-8 pailgų burokėlių, 
  • apie 150 g fetos sūrio, 
  • pusės puodelio alyvuogių,
  • saujos karijų riešutų, 
  • 5 skiltelių česnako, 
  • 2 v. š. aliejaus. 
  • Prieskonių – čiobrelių, bazilikų.

Užpilui reikės: alyvuogių aliejaus, išspausto česnako, citrinų sulčių, grūdėtųjų garstyčių, medaus, druskos. 

Burokėlius perpjauti išilgai per pusę (arba ketvirčiais, jei didesni), apšlakstyti aliejumi, prieskoniais, iškepti orkaitėje (apie 40 min.) kartu su česnako skiltelėmis. 

Iškepusius apibarstyti fetos sūriu, berti alyvuoges, karijų riešutus. 

Apšlakstyti padažu. 

„Žalia mėta“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.