Minkšta ir kvapni višta: greita, paprasta ir taupu

Kas karaliauja ant jūsų švenčių stalo – antis, žąsis, kalakutas, o gal paprasčiausia višta? Kodėl gi ne, jeigu ji ir paruošta, ir patiekta šventiškai?

 Kepta višta.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Kepta višta.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2017, 4:50 PM, atnaujinta Dec 15, 2017, 3:38 PM

„Įprastai vištieną kepu gabaliukais, bet šventėms reikia kepti visą vištą ir šventiškai patiekti. Greita, paprasta, skanu, taupu ir yra ką valgyti dantimis, ne tik akimis“, – tikina mūsų skaitytoja ir konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvė Regina Račkauskienė.

Štai jos receptas. Jeigu ne šventėms, tai savaitgaliui tikrai pravers.

Šventiškai kepta višta

Reikės: 

1 broilerio,

1 česnako galvutės,

1 citrinos, 

50 ml aliejaus, 

1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų, 

1 arbat. š. maltų laurų lapų,

2 valg. š. druskos,

1 arbat. š. čiobrelių,

3 valg. š. kmynų,

prieskonių iš malūnėlio „Chicken&Steak“, 

1 kg bulvių,

2 valg. š. žalių ar džiovintų petražolių arba krapų,

1 morkos iškeptai vištai papuošti.

Kaip gaminti

1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite.

2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes būdami ant viršaus jie svyla.

3. Palikite vištą bent 6 val. pasimarinuoti. Prieš kepimą dar užberkite prieskonių iš malūnėlio „Chicken& Steak“. 

Paimkite metalinį puodelį, į jį supilkite marinatą, nubėgusį nuo vištos, dar pripjaustykite česnako ir ant jo „pasodinkite“ vištą 

Puodelis platesnis nei skardinė ar butelis, iš jo skystis geriau garuoja, višta daugiau gauna aromato ir garų, o ir jai pačiai patogu ant jo „sėdėti“.

Apvyniokite vištą folija ir dėkite į karštą orkaitę. Į skardą pripilkite vandens.

4. Po 30 min. foliją nulupkite ir suberkite bulves, suvilgytas aliejumi, apibarstytas druska ir žalumynais.

5. Dar kepkite apie 40 min., stebėkite. Jei reikia, įpilkite vandens, apšlakstykite vištą skysčiu.

6. Kai iki kepimo pabaigos lieka 5 min., nuimkite vištą nuo puodelio ir paguldykite. Puodelio turinį, jei norisi minkštesnės vištos, galima supilti ant jos. O jeigu norisi labiau apkepusios – šalia jos. Pasklis aromatas ir sultys. 

Višta iškepa minkšta ir kvapni. Puoškite pagal savo išmonę.

Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.

Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kortelėmis.

Jomis galėsite atsiskaityti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.

Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis.

Taip pat trumpai aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija. 

Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 29 dienos adresu skonis@lrytas.lt

Receptų kiekio neribojame. 

Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose  „Skonio“ konkursuose. Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“.

Laimėtojus skelbsime sausio 2 dieną.

Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais. Tegu šventės prasideda jau dabar!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.