Bulvių kugelis
Reikės:
1,5 kg bulvių,
1 puodelio pieno,
žiupsnelio druskos,
pagal skonį pipirų,
150 g šviežios kiaulienos šoninės,
2 svogūnų.
Gaminimas
Nuskustas bulves sutarkuoju rankomis. Nusunkti nereikia, tik nupilu skysčio perteklių.
Svogūnus labai smulkiai supjaustau, pakepinu su smulkiai supjaustyta kiaulienos šonine.
Į bulvių tarkius įberiu druskos, pipirų ir įpilu karšto pieno. Masę gerai išmaišau. Supilu į kepimo skardą ir dedu į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepu apie 1-1,30 val.
Iškepusį kugelį labai skanu valgyti su grietine arba spirgučių padažu – jam pakepinti lašinukus su pjaustytais svogūnais.
Skanaus!
Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Jomis galėsite atsiskaityti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis.
Taip pat trumpai aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 29 dienos adresu skonis@lrytas.lt
Receptų kiekio neribojame.
Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose „Skonio“ konkursuose. Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“.
Laimėtojus skelbsime sausio 2 dieną.
Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais. Tegu šventės prasideda jau dabar!