Saldumynų meistro idėja – riešutais ir apelsinais kvepiantis kalėdinis keksas

Šį šeštadienį „Gardu Gardu“ laidos virtuvėje – gardžiai kvepianti šviežia kava, šventinė nuotaika ir paskutinės šventinių patiekalų bei dovanų idėjos. Na, ir be abejo, draugiški virtuvės virtuozų „pasikandžiojimai“. Pavyzdžiui Gian Luca panoro išsiaiškinti, ar Ali per Kūčias valgo migdolinius orinukus, kaip daugelis galvoja, ar vis dėl to tradiciškai – silkę. 

 Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis.<br> TV nuotr.
 Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis.<br> TV nuotr.
 Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu. <br> TV nuotr.
 Polentos bokšteliai su jautienos faršo troškiniu. <br> TV nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2017, 11:10 AM

Profesionalus virtuvės šefas ir žiūrovų šmaikščiuoju italu vadinamas Gianas Luca šį kartą gamins, anot jo paties, labai itališką ir labai Kalėdinį patiekalą: polentos bokštelius su jautienos faršo troškiniu. 

Ali nustebs, kad tai tikrai lengvai pagaminamas, bet ypatingai skanus ir šventiškai atrodantis patiekalas. Tokios rekomendacijos turėtų įkvėpti daugelį šeimininkių pagaminti šį patiekalą savo namų Kalėdiniam stalui ir pradžiuginti bei nustebinti artimuosius. 

Tuo tarpu profesionalus konditerijos šefas Ali pasinaudos paskutine proga su TV3 žiūrovais pasidalinti savo idėja Kalėdinėms dovanoms ir iškeps riešutais bei apelsinais kvepiantį kalėdinį keksą. Beliks tik gražiai jį supakuoti ir turėsite be galo jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.

Šventinio stalo ir dovanų idėjos šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“ 9.30 val per TV3.

Kalėdinis keksas su apelsinų cukatomis

Reikės:

260 g sviesto,

250 g rudo cukraus,

70 g migdolų miltų,

360 g miltų,

1 arb. š. kepimo miltelių,

210 g kiaušinių masės (4 dideli kiaušiniai),

85 g pieno,

60 g lazdyno riešutų,

60 g migdolų riešutų,

60 g apelsinų cukatų,

20 g apelsinų likerio,

5–7 apelsinų cukatų griežinėlių dekoravimui,

miltelinio cukraus.

Elektriniame smulkintuve kartu su apelsinų likeriu susmulkinti migdolus, lazdyno riešutus ir apelsinų cukatas. Rudą cukrų kartu su sviestu išsukti iki purios masės, suberti migdolų miltus ir gerai išmaišyti. 

Tada palaipsniui maišant supilti kiaušinių masę ir pieną. Viską išmaišyti iki vientisos masės. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, suberti į sviestinę masę ir vėl viską gerai išmaišyti. Tada suberti riešutų ir cukatų trupinius bei išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai dvylikai valandų. 

Prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje gerą valandą. 

Kepimo formą ištepti sviestu ir apibarstyti miltais. Sudėti tešlą, įspausti keletą apelsinų cukatų griežinėlių ir kepti iki 150°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą. Dekoruoti cukraus pudra. 

Galima gražiai supakuoti ir dovanoti Kalėdų proga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.