Pats gamindamas garsiuosius aitriųjų paprikų troškinius Orijus gali mėgautis vienu jam labiausiai patinkančių ingredientų – malta mėsa, kitaip – faršu, bei išraiškingais skoniais, kurių keliautojui reikia kuo stipresnių.
Prisiminti ryškius tolimų kraštų skonius bei vaikystę Orijų paskatino pažintis su profesionaliu virtuvės šefu Artūru Braslausku bei kartu gaminami meksikietiški užkandžiai – takai (taco) su malta mėsa.
„Vaikystėje, kai mane draugai kviesdavosi į namus ir jų mamos ruošdavo maistą, aš beveik niekada nevalgydavau, nes bijodavau, kad gali būti nehigieniška. Ir dabar virtuvėje man labai svarbi švara bei tvarka. Jei kavinėje ar restorane turiu galimybę stebėti, kaip gaminama, ir pamatau, jog virtuvės personalas tomis pačiomis rankomis liečia ne tik maistą, negaliu valgyti“, – prisipažįsta O.Gasanovas.
Atvykęs susipažinti su „Santa Maria“ šefu jis pirma atidžiai apžiūrėjo kulinarinę studiją ir sakė už švarą virtuvėje galintis suteikti aukščiausią balą.
Žurnalistui taip pat teigiamą įspūdį paliko tai, jog ruošdamas takų įdarą šefas A.Braslauskas siūlė visus jo ingredientus kepti ir maišyti viename puode.
„Šefai vis dažniau pataria viską gaminti viename puode – tai vienas iš šių dienų virtuvės triukų. Tuo tarpu mums buvo įprasta matyti, kaip mamos, gamindamos valgį, pirma apkepa česnakus ir svogūnus, atskirai – faršą“, – pastebėjimais dalinosi žurnalistas.
Šefas A.Braslauskas paaiškino, kad atskirai kepant patiekalo ingredientus skoniai lieka skirtinguose induose, o viską gaminant viename puode, skoniai maišosi, jų intensyvumas išlieka.
Orijus neslepia, jog intensyvių, ryškių, stiprių įspūdžių jis nuolatos ieško tiek gyvenime, tiek virtuvėje.
„Jei turiu galimybę rinktis, noriu, kad būtų kuo daugiau skonio. Mėgstu, kad jis būtu stiprus. Pavyzdžiui, jei patiekalo gamyboje naudojamas česnakas, jo turi būti tiek, kad skonis ir kvapas neleistų abejoti, jog jo yra tarp ingredientų. Taip pat į mėsą beriant egzotiškų virtuvių prieskonius, jie, kaip sakau, turi suteikti mėsai tautybę. Jei faršui naudojame meksikietiškos virtuvės prieskonius, nuo pat pirmo kąsnelio turime jausti kaip įmanoma daugiau įvairiausių jo skonių“, – sako žurnalistas.
Meksikietiškam patiekalui - takams - naudodamas maltą jautieną Orijus prisipažino, jog malta mėsa, populiariai vadinama faršu, – vienas labiausiai jo vertinamų dalykų virtuvėje ir iš karto atsiprašė visų vegetarų, kurių nemažai yra ir tarp žurnalisto draugų.
„Ne kartą su vegetarais teko susidurti ir darbe bei patirti ne vieną nuotykį. Pavyzdžiui, kartą filmuojant siužetą su herojais apsilankėme Azijos virtuvės restorane, kuriame tradiciškai užsisakiau vištienos patiekalą. Kai jį atnešė, pašnekovė, kuri buvo prisiekusi vegetarė, su išgąsčiu paklausė, ar tikrai tai valgysiu. Teko išsisukinėti sakant, jog patiekalas skirtas kolegei“, – prisimena O.Gasanovas.
Dar vienas iš prisiminimų, kurį atgaivino ruošiami takai, susijęs su Orijaus vaikyste.
„Vaikystėje labai mėgau kondensuotą pieną. Galėdavau vienu prisėdimu visą indelį suvalgyti. Dabar tą patį galėčiau padaryti su
čederio sūrio padažu.
Be to, esu įsitikinęs, patiekalas, kurio gamyboje naudojamas sūris, visada bus pavykęs ir skanus, todėl rekomenduoju gaminant šiuos meksikietiškus takų užkandžius jo negailėti, naudoti gausiai“, – sako žurnalistas.
Paėmęs į rankas jau paruoštus takus Orijus juos pavadino naujos kartos čeburekais, kurie ne tik gardūs, bet ir stilingai atrodo.