Kūčių stalui – du nauji receptai su silke

Desertinę neseniai įkūrusi kulinarė Liucina Rimgailė savo patiekalus šventiniam stalui pristato „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Kalėdų skanėstai su Liucina“.

 Silkė su pomidorais.
 Silkė su pomidorais.
Liucina Rimgailė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liucina Rimgailė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Silkė su obuoliais ir prancūziškomis garstyčiomis.
 Silkė su obuoliais ir prancūziškomis garstyčiomis.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 7:13 PM, atnaujinta Dec 14, 2021, 3:53 PM

Silkė su obuoliais ir prancūziškomis garstyčiomis

Reikalingi produktai: 

  • 6 gabaliukai silkių filė,
  • 1 obuolys „Granny Smith“,
  • keli Chalapos (Jelapeno) pipiriukų griežinėliai,
  • 1 mažas svogūnas,
  • ½ citrinos,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 1 šaukštas majonezo,
  • 1 šaukštas grietinės,
  • 2 šaukštai prancūziškų grūdėtų garstyčių,
  • svogūnų laiškai,
  • šviežiai malti „Tellicherry“ pipirai.

Gaminimas

Obuolį nulupti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Taip pat pasmulkinti pipirų griežinėlius ir sumaišyti su obuoliais.

Kitame dubenyje sumaišyti gabaliukais supjaustytą silkę ir pasmulkintus svogūnus.

Kiekvieno dubens turinį apšlakstyti keliais lašais citrinos sulčių ir išmaišyti.

Padažui sumaišyti grietinę, majonezą, garstyčias ir aliejų. Po pusę sudėtį į kiekvieną dubenį ir išmaišyti.

Į lėkštę sudėti silkę, ant viršaus – obuolius ir apibarstyti supjaustytais svogūnų laiškais bei šviežiai maltais pipirais.

Silkė su saulėje džiovintais ir šviežiais pomidorais

Reikalingi produktai:

  • 4 silkės filė,
  • 1/3 stiklainis saulėje džiovintų pomidorų,
  • 1 didelis pomidoras,
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas,
  • 2-3 šaukštai pomidorų pastos,
  • 2 saujos graikinių riešutų,
  • 1 šaukštas vyno acto,
  • 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • 8 šaukštai aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų.

Gaminame

Svogūną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir nuplikyti verdančiu vandeniu (per sietelį). Sumaišyti su pomidorų pasta.

Šviežią pomidorą ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Silkę – pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus pasmulkinti.

Visus ingredientus sumaišyti ir sudėti į indą. Valgyti su juoda duona arba čiabata.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.