Silkė su obuoliais ir prancūziškomis garstyčiomis
Reikalingi produktai:
- 6 gabaliukai silkių filė,
- 1 obuolys „Granny Smith“,
- keli Chalapos (Jelapeno) pipiriukų griežinėliai,
- 1 mažas svogūnas,
- ½ citrinos,
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštas majonezo,
- 1 šaukštas grietinės,
- 2 šaukštai prancūziškų grūdėtų garstyčių,
- svogūnų laiškai,
- šviežiai malti „Tellicherry“ pipirai.
Gaminimas
Obuolį nulupti ir supjaustyti mažais gabaliukais. Taip pat pasmulkinti pipirų griežinėlius ir sumaišyti su obuoliais.
Kitame dubenyje sumaišyti gabaliukais supjaustytą silkę ir pasmulkintus svogūnus.
Kiekvieno dubens turinį apšlakstyti keliais lašais citrinos sulčių ir išmaišyti.
Padažui sumaišyti grietinę, majonezą, garstyčias ir aliejų. Po pusę sudėtį į kiekvieną dubenį ir išmaišyti.
Į lėkštę sudėti silkę, ant viršaus – obuolius ir apibarstyti supjaustytais svogūnų laiškais bei šviežiai maltais pipirais.
Silkė su saulėje džiovintais ir šviežiais pomidorais
Reikalingi produktai:
- 4 silkės filė,
- 1/3 stiklainis saulėje džiovintų pomidorų,
- 1 didelis pomidoras,
- 1 nedidelis raudonas svogūnas,
- 2-3 šaukštai pomidorų pastos,
- 2 saujos graikinių riešutų,
- 1 šaukštas vyno acto,
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 8 šaukštai aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų.
Gaminame
Svogūną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir nuplikyti verdančiu vandeniu (per sietelį). Sumaišyti su pomidorų pasta.
Šviežią pomidorą ir saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais. Silkę – pailgais gabaliukais. Graikinius riešutus pasmulkinti.
Visus ingredientus sumaišyti ir sudėti į indą. Valgyti su juoda duona arba čiabata.
Skanaus!