Liucina Rimgailė moko paruošti paprastą, bet įsimintiną lašišos patiekalą

Desertinę neseniai įkūrusi kulinarė Liucina Rimgailė savo patiekalus šventiniam stalui pristato „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Kalėdų skanėstai su Liucina“. 

Lašiša su salierų koše ir džiovintais obuoliais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lašiša su salierų koše ir džiovintais obuoliais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liucina Rimgailė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Liucina Rimgailė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 7:19 PM, atnaujinta Dec 29, 2017, 10:00 AM

Lašiša su salierų koše, džiovintais obuoliais ir penkių rūšių pipirais

Reikalingi produktai:

400 g lašišos filė,

poros šaukštelių natūralių žuvies prieskonių,

ką tik sugrūstų pipirų ir druskos,

pusės stiklinės baltojo vyno,

2 stiklinių grietinėlės,

1 obuolio,

1 saliero galvos,

rožinių pipirų arba penkių pipirų mišinio.

Gaminame

Obuolį supjaustyti labai plonais griežinėliais, sudėti ant skardos ir kepti apie 30 min, 160 C temperatūroje. Po to palikti atvėsti.

Lašišos filė nuplauti ir iš abiejų pusių pabarstyti žuvies prieskoniais bei ką tik sugrūstais pipirais su druska. Į keptuvę įdėti gabaliuką sviesto ir šaukštą aliejaus. Trumpai apkepti žuvį iš abiejų pusių.

Padažui vyną supilti į puodą ir pakaitinti, kad nugaruotų alkoholis. Įpilti stiklinę grietinėlės, įdėti kelis griežinėlius džiovinto obuolio. Palaukti, kol viskas sutirštės. Įdėti į jį iškeptą žuvį ir dar kelias minutes pakepti.

Salierą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Įdėti į puodą, įpilti dvi stiklines vandens. Virti 10-15 min., kol visiškai suminkštės. Nukelti nuo ugnies, nupilti vandenį. Užvirti stiklinę grietinėlės, supilti ant saliero gabaliukų ir viską sutrinti trintuvu. Paskaninti druska.

Į lėkštę pirmiausia dėti salierų košę, tuomet lašišą, užpilti padažo ir apibarstyti ką tik grūstais piprais (rožiniais arba penkių rūšių mišiniu). Papuošti obuolio griežinėliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.