Lašiša su salierų koše, džiovintais obuoliais ir penkių rūšių pipirais
Reikalingi produktai:
400 g lašišos filė,
poros šaukštelių natūralių žuvies prieskonių,
ką tik sugrūstų pipirų ir druskos,
pusės stiklinės baltojo vyno,
2 stiklinių grietinėlės,
1 obuolio,
1 saliero galvos,
rožinių pipirų arba penkių pipirų mišinio.
Gaminame
Obuolį supjaustyti labai plonais griežinėliais, sudėti ant skardos ir kepti apie 30 min, 160 C temperatūroje. Po to palikti atvėsti.
Lašišos filė nuplauti ir iš abiejų pusių pabarstyti žuvies prieskoniais bei ką tik sugrūstais pipirais su druska. Į keptuvę įdėti gabaliuką sviesto ir šaukštą aliejaus. Trumpai apkepti žuvį iš abiejų pusių.
Padažui vyną supilti į puodą ir pakaitinti, kad nugaruotų alkoholis. Įpilti stiklinę grietinėlės, įdėti kelis griežinėlius džiovinto obuolio. Palaukti, kol viskas sutirštės. Įdėti į jį iškeptą žuvį ir dar kelias minutes pakepti.
Salierą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Įdėti į puodą, įpilti dvi stiklines vandens. Virti 10-15 min., kol visiškai suminkštės. Nukelti nuo ugnies, nupilti vandenį. Užvirti stiklinę grietinėlės, supilti ant saliero gabaliukų ir viską sutrinti trintuvu. Paskaninti druska.
Į lėkštę pirmiausia dėti salierų košę, tuomet lašišą, užpilti padažo ir apibarstyti ką tik grūstais piprais (rožiniais arba penkių rūšių mišiniu). Papuošti obuolio griežinėliais.