Švenčių stalui – paprasti, bet neprasti patiekalai su voveraitėmis

Ruduo buvo dosnus grybais. Dažno namuose galima rasti atsargų – džiovintų, sūdytų, raugintų, marinuotų, šaldytų miško gėrybių. 

 Bulvių košė su voveraitėmis ir nugarinės suktinukai su voveraičių įdaru.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Bulvių košė su voveraitėmis ir nugarinės suktinukai su voveraičių įdaru.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Dec 19, 2017, 3:15 PM

Mūsų skaitytoja Kristina Binkienė šventėms siūlo du patiekalus su voveraitėmis.

„Žinoma, skaniausios jos šviežios pakeptos svieste. Bet puikiai tiks ir konservuotos“, – pridūrė Kristina. 

Štai jos receptai, dalyvaujantys konkurse „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“.

Puri bulvių košė su voveraitėmis

Reikės su ūpu sutrintų bulvių košės, pagardintos sviestu. Taip pat voveraičių, morkų, svogūno, česnako, pipirų – viską pakepiname svieste ir sudedame ant bulvių košės. 

Puošiame cukinija, šermukšniais. 

Kiaulienos suktinukai su kepintos šoninės ir voveraičių įdaru

Reikės:

kiaulienos nugarinės,

svogūno, česnako, pipirų,čiobrelių, rozmarinų,kmynų, druskos,

voveraičių, 

rūkytos šoninės, 

viso grūdo miltų;

bulvių;

salotų, agurko, šaldytų žirnelių, raudonųjų serbentų uogų, krapų, svogūno laiškų,

alyvuogių aliejaus. 

Nugarinę pamarinuojame su rozmarinu, čiobreliu, pipirais (naudojau 5 pipirų mišinį, šviežiai maltus pipirus), druska, alyvuogių aliejum.

Pasikepiname šoninę, svogūną, česnaką, voveraites, beriame druskos, pipirų.

Pakepintą įdarą dedame ant nugarinės ir vyniojame suktinukus. 

Apvolioję miltuose kepame aliejuje. 

Garnyrui orkaitėje iškepame apvirtas bulves, pagardiname jas čiobreliais, kmynais, česnaku, druska, aliejumi.

Tiekiame su salotomis, pagardintomis alyvuogių aliejumi ir druska.

Skanaus!

Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.

Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kortelėmis.

Jomis galėsite atsiskaityti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.

Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis.

Taip pat trumpai aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija. 

Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 29 dienos adresu skonis@lrytas.lt

Receptų kiekio neribojame. 

Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose  „Skonio“ konkursuose. Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“.

Laimėtojus skelbsime sausio 2 dieną.

Dalyvaukite patys ir dalinkitės kvietimu su kitais. Tegu šventės prasideda jau dabar!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.