Šventinis stalas per valandą: originalūs receptai taupantiems laiką

Naujuosius metus visada norime sutikti atsinaujinę, kurdami drąsius planus, idėjas, sudarome sąrašus, ką veiksime ateinančiais metais. 

 Operatyvu ir sumanu: vaišės per 20 minučių.<br> Organizatorių nuotr.
 Operatyvu ir sumanu: vaišės per 20 minučių.<br> Organizatorių nuotr.
 Silkės ir mangų kapotinis.<br> Organizatorių nuotr.
 Silkės ir mangų kapotinis.<br> Organizatorių nuotr.
Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas. <br> Organizatorių nuotr.
Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas. <br> Organizatorių nuotr.
 Greita ir šventiška: patiekalai per 10 min.<br> Organizatorių nuotr.
 Greita ir šventiška: patiekalai per 10 min.<br> Organizatorių nuotr.
 Keptas ananasas.<br> Organizatorių nuotr.
 Keptas ananasas.<br> Organizatorių nuotr.
 Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže.<br> Organizatorių nuotr.
 Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže.<br> Organizatorių nuotr.
  Ilgai laukta ir planuota: patiekalai per 30 min.<br> Organizatorių nuotr.
  Ilgai laukta ir planuota: patiekalai per 30 min.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 4:13 PM

Tačiau dažniausiai planus nugali beprotiškas skubėjimas ir pasiruošimas artėjančioms šventėms, ieškant dovanų artimiesiems ir vieną po kitos ruošiant šventines vakarienes draugams, kolegoms bei šeimai. Visgi tiksliai suplanavus savo laiką ir iš anksto pasiruošus, šventinį stalą galima paruošti vos per valandą ir išvengti nereikalingo streso.

Kalėdinių receptų ir stalų dekoravimo idėjas specialiai skubantiems „Borjomi“ šiemet pristatė kartu su VMG ir Alfu Ivanausku. Svetainėje kaledos.borjomi.lt lankytojai gali rasti VMG sukurtus ir pagal gaminimui skirtą laiką suskirstytus trijų tipų stalus – „Greita ir šventiška“ (10 min.), „Operatyvu ir sumanu“ (20 min.), „Ilgai laukta ir planuota“ (30 min.), ir 15 originalių šventinių patiekalų receptus. 

A. Ivanauskas pateikia keturis receptus norintiems suspėti pasiruošti šventinei vakarienei kiek greičiau nei per valandą. Jis siūlo ant stalo patiekti du skirtingus užkandžius: silkės ir mangų kapotinį ir sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepą, bei vieną sotų pagrindinį patiekalą – troškintus ėriuko kulniukus slyvų padaže, o taip pat originalų desertą – keptą ananasą su sojų padažu ir ledais.

Silkės ir mangų kapotinis (10 min.)

Reikės: 

300 g silkės,

100 g valgomojo („šalotinio“) svogūnėlio,

300 g mango,

300 g marinuotų agurkų,

40 g alyvuogių aliejaus,

20 g šviežios kalendros,

kukurūzų traškučių.

Gaminimas

Silkę, svogūnėlį, mangą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Įpilkite alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir sudėkite į žemas taures. Papuoškite šviežia kapota kalendra ir kukurūzų traškučiais. 

Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas 

Reikės: 

4 sviestiniai ragelių,

2 pakelių mocarelos,

200 g kalakutienos kumpio,

100 g bruknių uogienės,

200 g vyšninių pomidoriukų,
 
50 g šviežio baziliko.

Gaminimas

Sviestinius ragelius įpjaukite skersai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.  Kai iškeps, papuoškite šviežio baziliko šakele.

Troškinti ėriuko kulniukai slyvų padaže (30 min.)

Reikės: 

4 ėriuko kulniukų,

3 morkų,

400 g mažų bulvyčių,

3 svogūnų,

40 g rozmarino,

600 g jautienos sultinio,

20 g pomidorų pastos,

druskos, pipirų.

Gaminimas

Ėriuko kulniukus pabarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 °C, apie 15 min., kad apskrustų.  Puode pakepkite stambiai kapotus svogūnus ir morkas. Kai apkeps, įdėkite pomidorų pastos ir per pusę perpjautas bulvytes. Įpilkite sultinį ir užvirkite. Ištraukite skardą iš orkaitės ir supilkite į ją visas daržoves su sultiniu. Taip pat įmeskite ir rozmarino šakeles. Uždenkite viską folija ir kepkite apie 2 val. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje.

Keptas ananasas su sojų padažu ir ledais (20 min.)

Reikės: 

1 ananaso,

200 ml ledų,

50 g medaus,

50 g nesūraus sojų padažo,

50 g vandens,

kelių šviežių mėtų šakelių.

Gaminimas

Ananasą perpjaukite pusiau, išskobkite jo vidų ir supjaustykite kubeliais. Pakepkite sausoje keptuvėje nuolat maišydami. Ištirpinkite medų kartu su sojų padažu ir vandeniu. Pakeptus ananaso kubelius sudėkite į išskobtą ananaso puselę, pašlakstykite sojų padažu ir įdėkite ledų. Papuoškite šviežiomis mėtomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.