Kalakutiena su spanguolėmis ir abrikosais. Jau vien kvapai susuks galvą

Liucina Rimgailė toliau dalinasi receptais „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Kalėdų skanėstai su Liucina“.  Šįkart švenčių stalui ji pasiūlė itin aromatingą ir gardų kalakutienos patiekalą.

 Kalakutienos suktinukas su džiovintais abrikosais, spanguolėmis ir kuskusu.
 Kalakutienos suktinukas su džiovintais abrikosais, spanguolėmis ir kuskusu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2017, 7:05 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:47 AM

Kalakutienos suktinukas su džiovintais abrikosais, spanguolėmis ir kuskusu

Reikalingi produktai

Suktinukams:

  • nedidelė kalakuto krūtinėlė,
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
  • ½ stiklinės vyno,
  • 1 stiklinė apelsinų sulčių,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 80 g Parmos kumpio griežinėlių.

Įdarui:

  • 50 g džiovintų spanguolių,
  • 100 g džiovintų abrikosų,
  • ką tik išspaustos sultys iš 1 apelsino,
  • 1 šaukštas apelsinų džemo,
  • 1 šaukštas sviesto,
  • ½ šaukštelio cinamono,
  • ¼ šaukštelio malto muskato riešuto,
  • ¼ šaukštelio malto kardamono,
  • ¾ stiklinės maltų migdolų,
  • 1 nedidelis kiaušinis.

Kuskusui:

  • 250 g kuskuso,
  • 300 ml vandens,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • šaukštelis prieskonių mišinio „Salotų prieskoniai su žolelėmis“.

Pagardui:

  • 250 g šaldytų spanguolių,
  • pusė stiklinės apelsinų sulčių,
  • 2 šaukštai cukraus.

Gaminimas

Visus ingredientus, skirtus įdarui – išskyrus migdolus ir kiaušinį, sudėti į puodą ir nuolat maišant užkaisti. Trumpai pavirti ir nuimti nuo ugnies. Kai lengvai atvės, įmaišyti maltus migdolus bei kiaušinį. Pastatyti į šalį, kad visiškai atvėstų ir sutirštėtų.

Ant kepimo popieriaus sudėti Parmos kumpį, ant jo - plonai supjaustytą kalakutienos krūtinėlę, ant jos paskleisti įdarą. Keliant kepimo popierių, atsargiai viską vynioti į suktinuką ir susmaigstyti mediniais iešmeliais.

Į karščiui atsparų indą supilti apelsinų sultis, vyną ir medų. Per vidurį padėti vyniotinį ir aplaistyti jį alyvuogių aliejumi.

Mėsą kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C temperatūros. Jei krūtinėlė nedidelė, turėtų užtekti maždaug 25-30 min. Jei ne mažiau 800 g, prireiks 45 min. Kepant kartkartėmis aplaistyti apelsinų sulčių ir vyno padažu.

Kuskusui supilti vandenį į puodą, įpilti alyvuogių aliejų ir prieskonius. Užvirti ir nuimti nuo ugnies. Įmaišyti kuskusą ir leisti išbrinkti (apie 2 min). Tuomet įdėti 2 šaukštus sviesto ir grąžinti ant kaitlentės. Nuolat pamaišant šakute pavirti apie 3 minutes, po to nuimti ir iškart patiekti ant lėkštės.

Pagardui tiesiog pakaitinti spanguoles su apelsinų sultimis ir pora šaukštų cukraus. Kai jos suminkštėja, galima pagrūsti, kad išsiskirtų sultys. Atvėsinti ir patiekti su kuskusu.

Patiekimas: į lėkštę dėti kelis šaukštus kuskuso, porą griežinėlių kalakutienos, aplaistyti tiek kuskusą, tiek mėsą padažu ir šalia padėti šaukštą spanguolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.