Sūrio pyragas su spanguolių putėsiais
Reikalingi produktai
Pagrindui:
200 g imbierinių sausainių,
90 g sviesto,
2 šaukšteliai malto cinamono.
Sūrio masei:
500 g neutralaus skonio kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia“),
250 ml grietinėlės (36proc.),
3 dideli kiaušiniai,
150 g cukraus,
šaukštelis vanilės pastos/esencijos,
3 šaukštai kvietinių miltų,
pusės apelsino nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys.
Spanguolių putėsiams:
300 g šaldytų spanguolių,
6 šaukštai cukraus,
300 ml grietinėlės,
8 g želatinos.
Gaminimas
Pagrindui sumalti sausainius ir ištirpinti sviestą. Sumaišyti trupinius su sviestu ir cinamonu, iškloti 24 cm skersmens kepimo formos pagrindą, padėti į šaldytuvą.
Sūrio pyrago masės ingredientus sudėti į dubenį ir išmaišyti plakikliu tik tiek, kad jie susimaišytų. Išpilti ant pagrindo ir pašauti 45 minutėms į orkaitę, įkaitintą iki 150 C. Jei viršus pradėtų svilti, uždengti folija. Iškepusį pyragą atvėsinti kambarioje temperatūroje ir kelioms valandoms pastatyti į šaldytuvą.
Putėsiams spanguoles apie 5-7 min. pakaitinti puode. Atvėsinus perkošti per sietelį, kad liktų tik tyrė. Želatiną užpilti minimaliu kiekiu šalto vandens. Kai želatina išbrinks, pašildyti ją mikrobangų krosnelėje, kad virstu skysčiu.
Grietinėlę išplakti su cukrumi, supilti spanguolių tyrę ir galiausiai želatiną. Dar trumpai paplakti ir supilti ant iškepto pyrago.
Visą pyragą palikti porai valandų šaldytuve. Sustingus putėsiams, apipjauti palei kraštus, išimti iš formos ir papuošti pagal savo fantaziją.
Skanaus!