Silkę ji įvyniojo į blynelius su burokėliais ir pagardino sūriu.
„Labai puiki užkandėlė“, – patikino recepto autorė.
Dalinamės jos receptu.
Suktinukai su silke
Reikalingi produktai
Tešlai (5-6 blyneliams):
- 100 g virtų burokėlių,
- 1 mažas kiaušinis,
- 230 ml pieno,
- 25 ml aliejaus,
- 140 g miltų.
Įdarui:
- silkių filė,
- šviežio tepamo ar lydyto sūrelio,
- smulkintų krapų.
Papuošti:
- žalumynų ir agurko. „Šįkart naudojau marinuotą, bet pagal mano skonį labiau tiktų šviežias“, – patarė recepto autorė.
Gaminame
Tešla. Burokėlį supjaustyti ir sutrinti elektriniu trintuvu. Įmušti kiaušinį, pilti aliejų, pieną, berti žiupsnelį druskos, miltus ir išmaišyti (tešla bus tirštesnė negu lietiniams, bet jeigu bus pernelyg tiršta, įpilkite dar truputį pieno).
Keptuvę patepkite aliejumi ir iškepkite blynelius. Palikite atvėsti.
Silkių filė supjaustykite maždaug 1,5 cm pločio gabalėliais.
Kiekvieną blynelį aptepkite sūriu, apibarstykite smulkintais krapais, išdėliokite eilę silkes gabalėlių ir susukite blynelį į vyniotinį.
Galima susukti į maistinę plėvelę, trumpam padėti į šaldytuvą, bet galima ir iš karto pjaustyti ir ragauti.
Prieš patiekiant papuošti žalumynais.