Šiais metais kūčiukai buvo vienas iš klasikinių kalėdinių patiekalų, kurį norėjau paversti bent šiek maistingesniu.
Jūsų dėmesiui – kūčiukai be miltų. Vietoj baltų, išvalytų miltų eksperimentavau su maltais migdolais, ir rezultatai nenuvylė.
Skonis gavosi labai panašus, tik daugiau sotumo, tai nesinori valgyti saujomis.
Kūčiukai be miltų
Reikės:
- 1 kiaušinio,
- 200 g migdolų miltų,
- 1 šaukštelio klevų sirupo ar medaus,
- 1 šaukšto sviesto ar kokosų aliejaus,
- žiupsnio druskos,
- 2 šaukštų aguonų.
Gaminame
Išplakti kiaušinį.
Sviestą ištirpinti.
Visus ingredientus sumaišyti iki vientisos masės ir masę suvyniojus į plastikinę plėvelę, palikti šaldymo kameroje 20-30 min.
Tik išėmus masę iš šaldiklio, įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
Masę padalinti į nedidelius kamuoliukus ir juos susukti į virveles, o virveles peiliu supjaustyti norimo dydžio kūčiukais.
Kūčiukus išdėlioti ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepti 5-7 minutes, kol gražiai apskrus.