Paruoškite silkę kitaip: su džiovintais pomidorais ir svogūnais

Išradingos šeimininkės sugalvoja, kaip tradicinę silkę paruošti kuo įdomiau.

 Silkė su džiovintais pomidorais ir svogūnais. <br> Irutės K. nuotr. 
 Silkė su džiovintais pomidorais ir svogūnais. <br> Irutės K. nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-24 09:49, atnaujinta 2021-12-21 08:42

Štai Irutė iš Druskininkų silkę ruošia su džiovintais pomidorais ir svogūnais, o puošia ir alyvuogėmis.

Taip paruošta silkė atrodo gražiai ir, anot Irutės, yra tikrai gardi. Pateikiame jums receptą:

Silkė su džiovintais pomidorais ir svogūnais

Reikės:

  • juodųjų pipirų maltų;
  • krapų;
  • alyvuogių be kauliukų;
  • petražolių;
  • saulėgrąžų;
  • 4 silkių;
  • 0,25 stiklinės saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 svogūnų;
  • 2 džiovintų pomidorų.

Paruošimo būdas

Išmirkytos, išvalytos, supjaustytos silkės sudedamos į silkinę ir apibarstomos pipirais.

Ant viršaus uždedama griežinėliais supjaustytų, aliejuje pakepintų svogūnų ir džiovintų pomidorų (atvėsusių).

Puošiama alyvuogėmis, krapų, salierų ir petražolių lapeliais.

Skanu ir gardu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?