Kadangi šiais metais namie planuojamas tik Kalėdinis „apšilimas“, neišsižadu tradicijos ir kepu antį, kurią bus lengviau nusinešti į svečius.
Jei ir jūs planuojate daryti tą patį, siūlau pasinaudoti mano receptu, kuris tikrai jūsų nenuvils, o greičiau nustebins.
Patiekalui paruošti mums reikės:
- apie 3 kg anties,
- 1-2 šakelių šviežių čiobrelių,
- 1 nubraukto a. š. maltų penkių rūšių pipirų,
- 1 valgomojo šaukšto rūkytos paprikos,
- 100 ml natūralių obuolių sulčių,
- 50 ml sojų padažo,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 persimono,
- 1 obuolio,
- žiupsnelio kmynų,
- 2 vnt. kukurūzų burbuolių.
Paruošimas
Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus česnakus, čiobrelius, penkių rūšių pipirus ir rūkytos paprikos miltelius, kmynus.
Didžiąją dalimi paruošto mišinio įtrinkite antį. Likusiu apibarstykite kukurūzų burbuoles, o likutį sudėkite į indą, kuriame kepsite paukštieną.
Persimoną ir obuolį supjaustykite skiltelėmis ir įdarykite antį.
Sumaišytą obuolių ir sojos padažo mišinį švirkštu suleiskite į antieną – ji bus skanesnė ir sultingesnė. Pamarinuotą antį dedame į specialų indą - sodiname ant paukštienos kepimo stovelio, prieš tai į stovelį įpilame obuolių sulčių ir įdedame prieskonių mišinio, kuriuo ištrynėme antį.
Kepimas uždaroje kepsninėje
Antį kepkite ant ketaus grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 60-90 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą antienai.
Kepimas orkaitėje
Kepkite kepimo rankovėje kartu su kukurūzais 150-160 laipsnių temperatūroje apie 90- 120 min.
Iškepusią antį dėkite į lėkštę, aplink sudėkite keptas kukurūzų burbuoles ir vaisius.