Su obuoliais ir persimonais kepta antis: receptas, kuris nenuvils

Kokios Kalėdos be kalakuto ar anties? Kadangi tiek vienas, tiek kitas paukštis yra skanus, jį renkuosi įvertinęs svečių skaičių. 

 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Kepta antis.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (10)

„Riebus katinas“

Dec 24, 2017, 10:25 AM, atnaujinta Dec 21, 2021, 8:41 AM

Kadangi šiais metais namie planuojamas tik Kalėdinis „apšilimas“, neišsižadu tradicijos ir kepu antį, kurią bus lengviau nusinešti į svečius. 

Jei ir jūs planuojate daryti tą patį, siūlau pasinaudoti mano receptu, kuris tikrai jūsų nenuvils, o greičiau nustebins.

Patiekalui paruošti mums reikės:

  • apie 3 kg anties,
  • 1-2 šakelių šviežių čiobrelių,
  • 1 nubraukto a. š. maltų penkių rūšių pipirų,
  • 1 valgomojo šaukšto rūkytos paprikos,
  • 100 ml natūralių obuolių sulčių,
  • 50 ml sojų padažo,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 persimono,
  • 1 obuolio,
  • žiupsnelio kmynų,
  • 2 vnt. kukurūzų burbuolių.

Paruošimas

Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus česnakus, čiobrelius, penkių rūšių pipirus ir rūkytos paprikos miltelius, kmynus.

Didžiąją dalimi paruošto mišinio įtrinkite antį. Likusiu apibarstykite kukurūzų burbuoles, o likutį sudėkite į indą, kuriame kepsite paukštieną.

Persimoną ir obuolį supjaustykite skiltelėmis ir įdarykite antį.

Sumaišytą obuolių ir sojos padažo mišinį švirkštu suleiskite į antieną – ji bus skanesnė ir sultingesnė. Pamarinuotą antį dedame į specialų indą - sodiname ant paukštienos kepimo stovelio, prieš tai į stovelį įpilame obuolių sulčių ir įdedame prieskonių mišinio, kuriuo ištrynėme antį.

Kepimas uždaroje kepsninėje

Antį kepkite ant ketaus grotelių su netiesioginio kepimo deflektoriumi 60-90 minučių 90-120 laipsnių temperatūroje, kepdami galite naudoti rūkymo drožles. Jos suteiks intensyvesnio dūmo aromatą ir gražesnę išvaizdą antienai.

Kepimas orkaitėje

Kepkite kepimo rankovėje kartu su kukurūzais 150-160 laipsnių temperatūroje apie 90- 120 min.

Iškepusią antį dėkite į lėkštę, aplink sudėkite keptas kukurūzų burbuoles ir vaisius.

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.