Receptu dalinasi Kristina Binkienė. Išbandykite!
Vaivorykštiniai upėtakiai, įdaryti citrinomis ir kaparėliais su bolivine balanda, juodaisiais ryžiais
Reikės:
2 vaivorykštinių upėtakių,
1/2 l daržovių sultinio,
želatinos (ar agaro),
bolivinių balandų,
juodųjų ryžių,
makaronų, alyvuogių,kaparėlių ir smidrų šakelių papuošimui,
alyvų aliejaus kepimui,
druskos,
žolelių mišinio žuviai.
Žuvį išdorojame, nuplauname, nusausiname, padruskiname, pabarstome prieskoniais, vidų užpildome citrinos skiltelėmis ir kaparėliais.
Guldome ant papilvės į keptuvėje įkaitintą aliejų, uždengiam ir kepam virš lėtos ugnies 15 min.
Išsiverdame daržovių sultinį (morka,svogūnas, petražolės, salierų stiebai, lauro lapelis, pipirai, druskytė).Perkošiame, beriame želatinos, ištirpiname.
Išsiverdame ryžius, bolivines balandas, makaronus.
Padėkle ar lėkštėje aukštesniais kraštais guldome žuvį, pilame sultinį, sudedame kruopas, papuošiame.
Padedame vėsiai, kad sustingtų.
Skanaus!
Šis receptas – konkurso „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ dalyvis.
Penkių geriausių ir daugiausiai skaitytojų susidomėjimo sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti mūsų partnerio – prekybos tinklo „Maxima“ prizais – 30 eurų vertės dovanų kortelėmis.
Jomis galėsite atsiskaityti bet kurioje Lietuvoje veikiančioje „Maximos“ parduotuvėje.
Laukiame patiekalų receptų su nuotraukomis.
Taip pat trumpai aprašykite, kuo ypatingas jūsų patiekalas, kokia jo istorija.
Receptus konkursui siųskite iki gruodžio 29 dienos adresu skonis@lrytas.lt.
Receptų kiekio neribojame.
Konkurse negali dalyvauti receptai, dalyvavę ankstesniuose „Skonio“ konkursuose. Redakcija pasilieka teisę atrinkti receptus, kurie bus paskelbti portale lrytas.lt ir „Skonio“ paskyroje feisbuke „Receptai“.
Laimėtojus skelbsime sausio 2 dieną.