Lengvai paruošiamas šokoladinis maskarponės vyniotinis pradžiugins visus smaližius

Jeigu dar neturite pyrago recepto šventiniam stalui, daugiau nebeieškokite. Nesudėtingai paruoštas pyragas pradžiugins akį ir kiekvieną smaližių.

Šokoladinis maskarponės vyniotinis.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
Šokoladinis maskarponės vyniotinis.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
Šokoladinis maskarponės vyniotinis.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
Šokoladinis maskarponės vyniotinis.<br> Nuotr. iš „Duok druskos“.
Daugiau nuotraukų (2)

Dangira Šimašiutė, „Duok druskos“

Dec 27, 2017, 4:50 PM, atnaujinta Dec 28, 2021, 3:10 PM

Šokoladinis maskarponės vyniotinis 

Reikalingi produktai

Biskvitui:

  • 4 kiaušinių,
  • 100 g cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 30 g miltų,
  • 40 g krakmolo,
  • 30 g kakavos be cukraus.

Įdarui:

  • 350 g maskarponės,
  • 40 g cukraus pudros,
  • 3-5 šaukštų espreso arba tiesiog stiprios kavos,
  • 40 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų.

Puošti:

  • 50 g juodojo šokolado, sutarkuoto.

Gaminame

Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.

Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33cm stačiakampiu. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą iškelkite iš orkaitės ir biskitą uždenkite sudrėkitu virtuviniu rankšluosčiu - šitaip jis neišsausės.

Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausis lengvai tepamo kremo konsistencija. Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.

Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį dekorui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.

Pradedant nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.
Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš serviruojant palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.

„Duok druskos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.