Šokoladinis maskarponės vyniotinis
Reikalingi produktai
Biskvitui:
- 4 kiaušinių,
- 100 g cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 30 g miltų,
- 40 g krakmolo,
- 30 g kakavos be cukraus.
Įdarui:
- 350 g maskarponės,
- 40 g cukraus pudros,
- 3-5 šaukštų espreso arba tiesiog stiprios kavos,
- 40 g juodojo šokolado, smulkiai sukapoto, su riešutais ar be jų.
Puošti:
- 50 g juodojo šokolado, sutarkuoto.
Gaminame
Orkaitę įkaitinkite iki 220 C°
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės, o baltymus drauge su žiupsneliu druskos iki stangrių putų. Lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus į plaktus trynius.
Sumaišykite miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį berkite į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33cm stačiakampiu. Kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes. Skardą iškelkite iš orkaitės ir biskitą uždenkite sudrėkitu virtuviniu rankšluosčiu - šitaip jis neišsausės.
Maskarponę plakite virtuviniu plaktuvu drauge su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilkite kavą, kol gausis lengvai tepamo kremo konsistencija. Priklausomai nuo maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
Atsargiai apverskite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių. 2 šaukštus kremo atidėkite į šalį dekorui, o likusį užtepkite ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberkite kapotu šokoladu.
Pradedant nuo vieno krašto, labai atsargiai susukite vyniotinį.
Likusiu kremu aptepkite vyniotinio viršų, apiberkite tarkuoto šokolado drožlėmis. Dėkite į šaldytuvą bent valandai, bet prieš serviruojant palaikykite 15 min. kambario temperatūroje.