Dalinamės jos receptu.
Kakavinis keksas
Reikės:
- 2 kiaušinių,
- 340 g cukraus (kepdama su kokosų aliejumi, naudoju cukranendrių),
- 10 g vanilinio cukraus,
- žiupsnio druskos,
- 250 ml kefyro,
- 5 g sodos,
- 15 ml baltųjų vynuogių acto,
- 210 g miltų,
- 60 g kepinių kakavos,
- 100 g ištirpinto sviesto (ar kokosų aliejaus).
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Sumaišome kefyrą, sodą, actą, juos įmaišome į kiaušinių ir cukraus plakinį.
Įsijojame miltus, kakavą. Viską išmaišome. Paskiausiai įmaišome ištirpintus riebalus.
Gautą masę pilame į riebalais išteptą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 35 min.
Atvėsusį aptepame džemu, puošiame uogomis, džiaugiamės, verdame arbatą, ragaujame.