Abrikosų tortas, kurio nereikia kepti: skanausite, ir sąžinė negrauš

Kuo ypatingi mano ruošiami desertai?

 Abrikosų sluoksniuotis.<br> G.Gum nuotr.
 Abrikosų sluoksniuotis.<br> G.Gum nuotr.
 Abrikosų sluoksniuotis.<br> G.Gum nuotr.
 Abrikosų sluoksniuotis.<br> G.Gum nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gražina Gum

Dec 29, 2017, 3:12 PM, atnaujinta Dec 29, 2017, 4:39 PM

Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius gabalėlį neapsunkstama ir tai yra super maistas.

Valgykite be sąžinės priekaištų!

Abrikosų sluoksniuotis

Tortukui reikės torto formos, rekomenduojame su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruoštą tortuką.

Pagrindui:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų,

1 stiklinė migdolų riešutų,

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų datulių (30 min.–1 val.),

2 valgomi šaukštai kakavos,

2-3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus,

žiupsnelis druskos.

Viduriniajam sluoksniui:

2-3 bananai,

žaliosios citrinos žievelė.

Viršutiniam sluoksniui:

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų (30 min.–1 val.),

1 stiklinė mirkytų razinų.

Ruošiame pagrindą. Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas bei migdolų riešutus, kad dar liktų grūdeliai, ne iki vientisos masės.

Išmirkytas vandenyje datules sudedame į blenderį ir sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome.

Šia mase padengiame torto formą. 

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis 

Ant viršaus sudedame supjaustytus griežinėliais bananus ir užbarstome nutarkuota žaliosios citrinos žievele (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi – jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus bei razinas sudedame į maisto smulkintuvą.  Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas, galima valgyti iš karto. Arba trumpam įdėti į šaldiklį. 

Tokį tortą galite laikyti šaldytuve iki 2 parų.

Receptas iš knygos „Super desertai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.