Beje, ar žinojote, kad Vokietijoje, Lenkijoje, Danijoje, Švedijoje ir kitose šalyse tikima, kad žuvis ant naujametinio stalo pritraukia sėkmę?
Kepta menkės filė su ryžiais ir daržovėmis
Reikalingi produktai:
- pusė citrinos,
- morka,
- raudonoji paprika,
- sauja ryžių,
- 100 g žirnelių,
- 100 g kukurūzų,
- 100 g sviesto,
- 400 g menkės filė,
- prieskonių „Madridas“, pagal skonį
Gaminame
Supjaustome atšildytą menkės filė nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenį, kuriame marinuosime. Pabarstome prieskoniais, ant viršaus išspaudžiame pusę citrinos. Viską gerai išmaišome ir šiame marinate paliekame žuvį 2 valandoms.
Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių.
Visas daržoves ir ryžius sudedame į troškinimo puodą. Įpilame šiek tiek vandens ir 50 g sviesto. Troškiname ~10-15 min, kol suminkštėja. Nepamirštame pagardinti druska ir prieskoniais pagal skonį.
Ant lėkštės dedame daržovių „pagalvę“. Ant jos dedame žuvį. Galima papuošti rozmarino šakele ir mažais pomidorais.
Skanaus!